Gå til sidens hovedinnhold

England videre i VM etter vanvittig drama

Dramatisk åttedelsfinale.

COLOMBIA - ENGLAND 1-1 (3-4 e. str):

MOSKVA (Nettavisen): Tirsdagens oppgjør mellom Colombia og England i fotball-VM ble en spennende affære. Harry Kane ga England ledelsen på straffe, mens Colombia utlignet ved Yerry Mina på overtid.

Ingen av lagene klarte å avgjøre i ekstraomgangene og dermed måtte det hele avgjøres på straffesparkkonkurranse.

Liverpools Jordan Henderson ble den første til å bomme, men så misset også Colombias Andres Uribe på den påfølgende straffen. Kieran Trippier sørget for ny balanse i regnskapet ved å sette sin straffe i nettet.

Da Jordan Pickford reddet straffen fra Carlos Bacca lå det meste til rette for engelsk seier. Eric Dier steg fram for å ta den siste straffen.

Han satte den i nettet og England kunne juble.

- En skam for sporten

I ordinær spilletid ble det imidlertid en amper og opphetet batalje.

Mot slutten av første omgang ble Jordan Henderson nikket til av Colombias William Barrios og i andre omgang kokte det ytterligere da England fikk straffe etter en holding av Harry Kane i feltet.

TV-kameraene fanget blant annet opp hvordan Colombias Johan Mojica sto og sparket i stykker straffemerket, rett før straffen skulle tas.

Kane sendte likevel kula i nettet fra 11-meter.

- Jeg er glad for at Colombia er ute, for de er en skam for denne sporten, og dette er den største scenen i verden. Da ønsker du ikke å se slike lag gjøre det bra, sier tidligere England-spiller Chris Waddle ifølge BBC.

Les også: Suárez med beskjed til Griezmann: – Slutt å tro du er uruguayaner

- Latterlig

Det var mange andre som også reagerte på spillernes oppførsel i dette oppgjøret, og spesielt Colombias spillere var mye frampå med både protester og kjeft til dommer Mark Geiger.

- Nå er det i ferd med å bli fullstendig anarki utpå her, kommenterte TV 2s Øyvind Alsaker om protestene i etterkant av straffen.

- Det er ting som skjer etter hver eneste duell her nå. Nå må de slutte med den «rasingen» etter hver eneste avgjørelse her, sa kollega Petter Myhre.

I England mente man at Barrios burde vært utvist før pause.

- Det må være rødt kort. Det er latterlig. Hva er poenget med VAR hvis en spiller kan skalle til en annen og ikke bli utvist? Du kan ikke skalle til noen å ikke få rødt kort, skrev tidligere Liverpool-spiller Danny Murphy, som fulgte kampen for BBC.

Murphy reagerte også på colombianernes oppførsel.

- Jeg kan ikke tolerere det jukset som noen av de colombianske spillerne driver med for å forsøke å vinne denne kampen, skrev Murphy.

Kane-sjanse

England var det førende laget de første 45 minuttene på Spartak stadion, men de for anledningen rødkledte slet med å skape de store sjansene.

Omgangens største sjanse var det likevel engelskmennene som fikk etter rundt 16 minutters spill. Kieran Trippier løp seg fri og fikk lagt inn mot Harry Kane. Spissen avsluttet fra en vanskelig posisjon og ballen dalte ned på nettaket. Ikke mye å unna at den duppet ned under tverrliggeren.

Colombia hadde ikke all verdens med sjanser i første omgang og laget lå lavt og ventet på muligheten til å kontre. Når den bød seg, satte de som regel stor fart framover, men klarte ikke helt å true England med dette.

I andre enden av banen hadde England mye ball og kom til flere brukbare innlegg, men presisjonen manglet noe i den siste leveransen.

Følg overgangsvinduet her: LIVE: Sommervinduet 2018

Amper stemning

Det var tidvis ampert ute på banen og spillerne havnet flere ganger i munnhuggeri. Fem minutter før pause, i etterkant av at England hadde fått frispark i god posisjon, kokte det litt over inne i feltet.

Da muren skulle settes opp ble det nemlig et voldsomt kaos inne i 16-meteren og det endte med at Jordan Henderson gikk i bakken.

VAR måtte i aksjon og til slutt falt valget ned på at William Barrios skulle tildeles et gult kort for å ha skallet til England-spilleren.

Det påfølgende frisparket ble tatt av Trippier. Han fikk ballen over muren, men retningen var ikke god nok og keeper David Ospina så ballen utenfor.

Like etter ble det blåst for pause i Moskva.

Les også: UEFA ber om å gjenåpne financial fair play-sak på PSG

Straffe

Også etter pause yppet England seg på dødball. Etter 52 minutter slo Ashley Young et godt frispark, men Davinson Sanchez fikk headet ut til corner rett foran nesa på John Stones og Harry Kane inne i feltet.

På corneren i etterkant ble det imidlertid blåst straffe til England. Kane ble revet over ende inne i feltet av Carlos Sanchez og dommeren pekte kontant på krittmerket, til tross for store protester fra colombianerne.

TV-bildene viste også usportslig oppførsel av Colombias Johan Mojica. Mens protestene stormet rundt dommer Mark Geiger, gikk Mojica bort til straffemerket og sparket det i stykker. Det var Kane som tok straffen, og han hadde uansett ingen problemer med å omsette den i nettet.

Utligning på overtid

England fortsatte å skape sjanser etter scoringen og i det 65. minutt kom både Kane og Dele Alli til brukbare muligheter, uten å lykkes.

Etter 78 minutter ropte England på ny straffe da Jesse Lingard gikk i bakken inne i feltet etter en duell med Sanchez. Dommer Geiger lot seg imidlertid ikke overbevise av Manchester Uniteds-profilens rop.

Colombias største sjanse i kampen kom etter 82 minutter. Carlos Bacca snappet balle fra en uoppmerksom Kyle Walker og satte fart. Han a videre til Juan Cuadrado, men kantspilleren skudd gikk langt over.

Colombia våknet litt mer til liv mot slutten av kampen, og satte England under et større press og på overtid skulle utligningen komme.

Først fikk innbytter Andres Uribe drømmetreff fra distanse og keeper Jordan Pickford fikk med nød og neppe slått til corner. Den corneren havnet på hodet til Yerry MIna og han stanget inn utligningen.

Les også: Blågul VM-suksess gir milliondryss

Ekstraomganger

Like etter blåste dommeren av og kampen gikk til ekstraomganger.

I ekstraomgangene var det England som var nærmest scoring, ved Danny Rose og Eric Dier, men noen avgjørelse fikk vi aldri.

Dermed måtte det altså straffer til. Der dro England det lengste strået.

Les også

Sverige klare for kvartfinale i VM

Kommentarer til denne saken