MOSKVA (Nettavisen): Christian Eriksen ble en av syndebukkene for Danmark under kampen mot Kroatia i VMs åttedelsfinale søndag.

Tottenham-stjernen skjøt det første straffesparket til danskene under straffekonkurransen i oppgjøret, men han bommet på sin straffe.

Også lagkompisene Lasse Schöne og Nikolai Jørgensen bommet fra krittmerket og dermed vant kroatene til slutt med 3-2 på straffer.

Det til tross for at keeper Kasper Schmeichel reddet to av straffene under den avgjørende delen av kampen. I tillegg reddet Leicester-keeperen straffe fra Real Madrid-stjerna Luka Modric i andre ekstraomgang.

Da Ante Rebic ble felt på vei igjennom mot åpnet mål, blåste dommeren straffe, og Kroatia hadde alle muligheter til å avgjøre i sin favør, men Schmeichel reddet og holdt ballen i fast grep på Modric' skudd.

- Vi sviktet ham

Schmeichel ble hyllet etter kampen, til tross for at danskene røk ut, og syndebukk Eriksen mente lagkompisene sviktet burvokteren.

- Selvfølgelig, sviktet vi ham. Når en målmann tar to straffespark, så skal man vinne, for man skal score på sin egen straffer, sier Eriksen.

Premier League-profilen siteres på dette av BT.dk.

- Men det er lettere sagt, enn gjort. Og jeg kan forstå at Kasper er skuffet nå. Han spilte en riktig bra kamp, sier Tottenham-spilleren.

Eriksen tok Danmarks første straffe, og bommet altså. Kroatia-keeper Daniel Subasic reddet totalt tre straffer i straffekonken og ble den første keeper til å gjøre det, siden Portugals Ricardo mot England i 2006.

- Hadde en plan

Det er kun disse to som har reddet så mye som tre straffer i en og samme straffesparkkonkurranse i et VM, noensinne, ifølge Opta.

- Jeg tenkte ikke på alt rundt meg, da jeg gikk fram. Jeg tenkte kun på å sparke ballen i kassa, noe jeg hadde håpet og sett for meg, men det er andre ting jeg ser for meg nå, sier Eriksen til danske medier etter kampen.

- Jeg hadde en plan for straffesparket, men planen holdt ikke. Så jeg skulle nok gjort noe annet, sier midtbanespilleren videre.

Lasse Schöne, som også bommet, sa følgende etter kampen:

- Jeg har det ikke så bra nå, sier midtbaneprofilen.

- Jeg har tatt mange straffespark i mitt liv, men jeg har ikke brent så mange. Da den ikke går inn, så er det for dårlig levert, sier han.

- Skuffet

Straffesyndebukk nummer tre, Nicolai Jørgensen, som til daglig banker inn mål for Feyenoord i Nederland, ønsket ikke å snakke med pressen.

- Ikke nå, sa han og hastet forbi.

Landslagssjef Åge Hareide innrømmet at han var skuffet.

- Våre tre beste straffeskyttere bommet på hver sin straffe i dag. Jeg kjenner at jeg er skuffet både på vegne av Kasper (Schmeichel) og hele laget. Dette kan skje i en straffesparkkonkurranse, så brutal er fotballen. Kroatia er Europa beste lag i kontringsfasen, så det er viktig å ha kontroll når du møter et slikt lag. Det synes jeg vi hadde i andre omgang.