RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fernando Hierro tar over Spania

SPANIA:
SPANIA: Foto: Nelson Almeida (AFP)
Sist oppdatert:
Den tidligere Real Madrid-spilleren tar over etter Julen Lopetegui.

Fernando Hierro (50) er bekreftet klar som ny landslagssjef i Spania. Det ble klart onsdag ettermiddag, etter at Julen Lopetegui ble sparket fra rollen tidligere på dagen. Hierro kommer fra en rolle som sportsdirektør for Spanias landslag.

Det er det spanske fotballforbundet som bekrefter dette i en pressemelding. Hierro skal presenteres på en pressekonferanse klokken 17.30, norsk tid.

Lopetegui ble sparket etter at fotballpresident Luis Rubiales ikke skal ha blitt informert om at Lopetegui hadde forhandlet frem en avtale med Real Madrid, tirsdag.

- Han fortalte det fem minutter før offentliggjørelsen. Hvis noen vil snakke med en av våre ansatte, må de snakke med oss også - det er helt vanlig prosedyre. Landslaget er det viktigste vi har og VM er det største av alt, sa presidenten på en pressekonferanse, onsdag.

De spanske spillerne skal ha stått på Lopeteguis side, og ønsket å beholde landslagssjefen, men forbundet valgte likevel å kvitte seg med 51-åringen. Også Hierro skal ha støttet Lopetegui ifølge spanske medier.

Hierro har tidligere vært assistenttrener i Real Madrid og hatt hovedansvaret for Oviedo. Som spiller fikk han hele 439 kamper for Real Madrid og han fikk også 89 kamper for det spanske landslaget.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere