RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

For nesten en måned siden ble han kastet ut av VM-troppen. Nå kan Nikola Kalinic bli verdensmester.

HJEM I SKAM: Nikola Kalinic ble sparket ut av Kroatias VM-tropp.
HJEM I SKAM: Nikola Kalinic ble sparket ut av Kroatias VM-tropp. Foto: Igor Kralj/pixsell (Pa Photos)
Ville ikke spille mot Nigeria, og ble sendt hjem fra gruppespillet.

Onsdag ble det klart at det er Kroatia som møter Frankrike til VM-finalen i Russland på søndag. Kroatene måtte ut i ekstraomganger før de til slutt slo England.

Det betyr at Balkan-nasjonen er klar for sin første finale noensinne, og møter sine overmenn fra semifinalen i mesterskapet i 1998. For en av de kroatiske spillerne så kan denne finalen fort få en slags bismak.

Nikola Kalinic var blant de 23 trener Zlatko Dalic tok ut før mesterskapet, men etter å ha nektet å bli byttet inn mot Nigeria, så er AC Milan-spissen sendt hjem fra mesterskapet.

Les mer: Kroatia klare for VM-finalen

Ryggskade

For en drøy måned siden sjokkerte Dalic med meldingen om at spissen ikke lenger var velkommen i troppen, og at de heller ønsket å satse med de 22 resterende i troppen.

Det har tatt Kroatia hele veien til en historisk VM-finale og spiss Mario Mandzukic, som Kalinic ble bedt om å erstatte i kampen mot Nigeria, scoret det viktige 2-1-målet mot England i semifinalen.

Kalinic klaget på en ryggskade som grunn til hvorfor han ikke kunne komme innpå i gruppespillskampen.

Det er uansett grunn til å tro at Kalinic gjerne vil se de 22 andre kroatene løfte trofeet i Moskva, selv om det blir uten 30-åringen med en fortid i blant annet Blackburn.

Les mer: FIFA ønsker færre TV-bilder av attraktive kvinner

50 medaljer

Det er nemlig slik at FIFA deler ut hele 50 medaljer til hvert at de tre topplagene i VM. Det betyr at Kroatia deler ut 22 medaljer til sine spillere, samt medaljer til Zlatko Dalic, assistentene Ivica Olic og Drazen Ladic, og personell rundt det kroatiske landslaget.

Skal man tro Transfermarkt, så er det hele 20 personer, inkludert trener Dalic og fotballpresident Davor Suker, som representerer kroatene fra sidelinjen. Dermed vil kroatene ha delt ut 42 av 50 gull- eller sølvmedaljer etter søndagens finale.

Ifølge FIFAs egne regler, så kan det tolkes slik at det er Kroatias eget valg om de ønsker å dele ut en av de resterende åtte medaljene til Kalinic.

Han scoret totalt tre mål i VM-kvalifiseringen for Kroatia, inkludert i play-off-kampen mot Hellas som sikret kroatene en plass i sommerens VM i Russland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere