Frankrike er første lag klar for semifinale i sommerens VM. Det ble klart etter at de slo Uruguay 2-0 i kvartfinalen, fredag.

Først stanget Raphael Varane franskmennene i føringen i den første omgangen. Deretter fikk Antoine Griezmann et gratismål da Uruguay-keeper Fernando Muslera slapp inn et skudd som gikk rett på ham.

- En gigantisk brøler fra Fernando Muslera, utbrøt TV 2-kommentator Øyvind Alsaker da Uruguay-målvakten slapp inn Griezmanns avslutning.

Frankrike møter vinneren av kampen mellom Belgia og Brasil i semifinale, tirsdag.

Dødballmål

Etter en forsiktig åpning, var det stjerneskuddet Kylian Mbappe som som fikk kampens første mulighet. Olivier Giroud headet ballen til Mbappe, som headet over, til tross for å stå helt umarkert inne i feltet.

Omgangen fortsatte med mye rot, og det ble begått mange feil fra begge lag. Det ble likevel ikke lagt noe i mellom i duellene, og etter 40 minutter lagde Rodrigo Bentancur frispark godt inne på egen banehalvdel. Det ble skjebnesvangert. Antoine Griezmann slo et perfekt innlegg som Varane stupte inn og headet i mål.

Tre minutter senere burde det stått 1-1. På en nærmest identisk situasjon som Varanes mål, headet Martin Caceres ballen mot mål. Bare en strålende redning fra Hugo Lloris sørget for at kula ikke gikk i mål. I tillegg bommet Diego Godin grovt på returen fra kloss hold.

Keeper-tabbe

Etter å ha sett på et Frankrike-lag som styrte kampen i den første omgangen, tok Uruguay mer tak etter hvilen. De søramerikanerne skapte en del sjanser, men satt likevel ikke Lloris på noen veldig stor prøve det første kvarteret av omgangen.

I stedet smalt det i motsatt ende. Antoine Griezmann fyrte løs fra hjørnet av 16-meteren. Avslutningen var hard, men gikk rett mot Muslera i Uruguay-buret. Det som skulle være en enkel redning, ble i stedet en gedigen tabbe, og ballen gikk via hendene på keeperen og i mål. Dermed stod det 2-0.

2-0-scoringen tok piffen ut av kampen, og Frankrike kontrollerte enkelt den siste halvtimen. Frankrike er dermed klare for semifinale, mens Uruguay må ta den tunge turen hjem fra Russland-VM.