RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frankrike klare for VM-finalen - Mbappé hylles igjen

IMPONERTE IGJEN: Kylian Mbappe (t.h) spilte nok en god kamp for Frankrike. Her i duell med Belgias Marouane Fellaini.
IMPONERTE IGJEN: Kylian Mbappe (t.h) spilte nok en god kamp for Frankrike. Her i duell med Belgias Marouane Fellaini. Foto: Petr David Josek (AP)
Sist oppdatert:
Franskmennene vant over Belgia.

FRANKRIKE - BELGIA 1-0:

Frankrike er klare for VM-finalen etter at de slo Belgia 1-0 i tirsdagens semifinale i Saint Petersburg.

Det var midtstopper Samuel Umtiti som avgjorde for franskmennene med kampens eneste scoring fem minutter ut i andreomgangen. Den franske midtstopperen viste styrke i forbindelse med en fransk corner da han i duell med Marouane Fellaini stanget ballen i mål via belgieren.

Frankrike skal nå møte Kroatia eller England i søndagens finale.

For Belgias del venter nå bronsefinale førstkommende lørdag etter at belgierne slet langt mer foran mål mot Frankrike enn de har gjort tidligere i VM. Landslagssjef Roberto Martinez synes laget hans spilte jevnt med franskmennene, og at dødballmålet i grunn var den store forskjellen.

- Det var en jevn kamp og det kom til å bli avgjort med litt flaks foran mål. Holdningen til spillerne var strålende og vi kunne ikke bedt om noe mer. Vi må bare godta at et lag vinner og et lag taper. Vi gjorde det vi kunne, sier Martinez i det offisielle intervjuet etter kampen.

Mbappé hylles

Umtiti ble den store helten for franskmennene i semifinalen, men også supertalentet Kylian Mbappé blir hyllet for sin prestasjon mot Belgia.

Den unge PSG-stjernen leverte nok en solid forestilling for franskmennene med tekniske finesser, imponerende løp og en solid arbeidsinnsats.

Danmarks landslagssjef Åge Hareide er blant dem som lar seg imponere av Mbappé.

- Han har veldig sterk tro på seg selv. Han har denne fantastiske farten sin som er en gudegave i seg selv, men han har også en teknikk. Han har bevist mange ganger at han har teknikken i orden, sier Hareide i TV 2 sitt VM-studio etter kampen.

Også TV 2-ekspert Brede Hangeland lar seg imponere.

- Vi ser her en spiller som er 19 år, som ikke engang var født sist Frankrike vant VM-gull (1998), som allerede er så god, og som kommer til å profetere på den erfaringen han får her. Her ser vi en av de spillerne som kommer til å dominere fotballen i mange år fremover, sier Hangeland.

I sosiale medier skryter også en rekke internasjonale fotballprofiler av 19-åringen. Blant dem tidligere Manchester United-stopper, Rio Ferdinand og tidligere Tottenham-spiller Ryan Mason.

Jevnspilt førsteomgang

Både Frankrike og Belgia gikk offensivt til verks på Krestovsky Stadion tirsdag kveld, men selv om spillet bølget frem og tilbake var det belgerne som kom til de største sjansene i starten av oppgjøret.

Etter 15 minutter spilte Eden Hazard seg til en god mulighet da han fra skrått hold avsluttet fra cirka 16 meter, men skuddet gikk like til side for mål.

Fem minutter senere var Belgia nær scoring igjen. Denne gangen var det Toby Alderweireld som holdt på å sende de rødkledde opp i ledelsen da han mottok ballen inne i boksen i forbindelse med et hjørnespark til Belgia. Tottenham-stopperen fikk til en god avslutning, men Frankrikes keeper, Hugo Lloris, hindret scoring med en imponerende redning. 

Til tross for en god belgisk start hang Frankrike likevel brukbart med, men det stoppet litt opp i den siste tredjedelen for franskmennene i den første perioden av kampen. Mot slutten av omgangen var det imidlertid Frankrike som var nærmest scoring.

Fem minutter før pause kom Benjamin Pavard til omgangen største mulighet da han ble spilt fri av Kylian Mbappé. Fra skrått hold avsluttet Pavard mot lengste hjørnet, men Belgia-keeper Thibaut Courtois fikk en fot på ballen og hindret fransk scoring.

Ved pause stod det dermed fortsatt 0-0 i Saint Petersburg.

Umtiti scoret

Etter en målløs førsteomgang tok det ikke mer enn fem minutter av andreomgangen før det ble scoring.

Og det var «Les Bleus» som kunne juble.

På en fransk corner viste Samuel Umtiti styrke da han vant over Marouane Fellaini i en hodeduell. Den franske midtstopperen headet via den belgiske Manchester United-profilen, før ballen gikk i mål bak en utspilt Courtois.

SCORING: Her tar Frankrike ledelsen etter at Samuel Umtiti header i mål via Marouane Fellaini.

Frankrike hadde tydelig hevet seg et hakk fra førsteomgangen og etter 55 minutter viste Mbappé seg frem med et vakkert gjennomspill med hælen. Den unge PGS-stjernen spilte fri lagkamerat Giroud, men spissens avslutning ble blokkert.

Belgia forsøkte å kjempe inn utligningen mot slutten av kampen, men laget som har imponert offensivt tidligere i mesterskapet slet langt mer mot et solid fransk forsvar tirsdag kveld.

Ti minutter før slutt kom riktignok Axel Witsel til en god sjanse da han forsøkte seg med et langskudd fra over 20 meter, men Lloris reddet avslutningen.

Frankrike holdt på å øke ledelsen mot på overtid av kampen, men det endte til slutt 1-0.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere