PERU - DANMARK 0-1:

Yussuf Poulsen kunne blitt Danmarks store syndebukk i åpningskampen mot Peru, da han lagde straffe etter å ha felt Christian Cueva på tampen av første omgang i oppgjøret på Mordovia Arena lørdag kveld.

Men Cueva bommet på straffesparket, og i stedet ble Poulsen den store helten da han banket inn Danmarks 1-0-scoring etter pasning fra Christian Eriksen etter en knapp times spill.

Det ble kampens eneste mål, og dermed har Danmark og deres norske landslagssjef Åge Hareide fått akkurat den starten på VM som de hadde håpet på.

Danskene står med tre poeng sammen med Frankrike, og kan faktisk sikre seg åttedelsfinaleplass med seier over Australia i neste kamp, som spilles på torsdag - så lenge Peru ikke slår Frankrike samme dag.

Etter kampen er det naturligvis en meget godt fornøyd Åge Hareide som stiller opp på det TV 2-sendte intervjuet.

Hareide: - Vi var litt redde

- Dette var veldig godt. Det ble en hard kamp, som vi visste på forhånd. Da vi kom foran kunne vi konsentrere oss mest om å forsvare oss, og vi fikk også noen gode kontringsmuligheter. Og vi bør egentlig gjør det bedre der, da, sier Hareide.

Han sikter spesielt til to gode muligheter, ved Nicolai Jørgensen og Christian Eriksen, som danske fikk i sluttminuttene. Der kunne de punktert kampen for danskene, som likevel altså slapp unna det med tre poeng - tross et høyt peruiansk press mot slutten.

- Det er klart at de presser oss høyt og kaster alle menn framover. Men vi spiller vår femte kamp på rad uten å slippe inn mål. Vi er sterke defensivt, pluss at Kasper (Schmeichel, red.an.) var fantastisk i mål i dag, sier Hareide.

Selve spillet som hans gutter viste, mener landslagssjefen var mer varierende.

- Vi spilte for lite i første omgang, synes jeg. Vi begynte godt i andre. Og når vi skaper muligheter, spiller vi riktig bra. Men jeg tror vi var litt redde i dag.

- Han er irritert

I TV 2s VM-studioet på Kontraskjæret i Oslo satt Bendik Hareide, Åge Hareides sønn, og fulgte med på farens VM-triumf. Han mener det er åpenbart ut ifra intervjuet at Hareide senior ikke er 100 prosent fornøyd etter 1-0-triumfen.

- Faktisk, jeg synes det er litt morsomt - for han er litt irritert også nå, sier Bendik Hareide i TV 2-studioet.

- Han kommer til å gå inn og si at «ok, vi må score på de mulighetene vi får». Og det får spillerne vite, fortsetter han.

VAR-straffe

For det ville ikke vært ufortjent om motstanderne på lørdag hadde fått med seg minst ett poeng.

Peru, som ikke har deltatt i noe VM siden 1982, gikk løs på kampen med null respekt for sine mer VM-rutinerte motstandere. Etter 13 minutter kom André Carrillo med et skremmeskudd da han dro seg innover i banen fra høyresiden og dunket et skudd mot motsatt hjørne, men Danmarks sisteskanse Kasper Schmeichel var godt med på notene.

Men etter Perus imponerende åpning kom danskene mer med i kampen, uten at de klarte å skape de virkelig store sjansene. Danskene førte an og så ut til å være farligst, men minuttet før pause lå alt til rette for at Peru likevel skulle ta ledelsen.

Perus Christian Cueva tverrvendet inne i feltet, og så ut til å bli hektet av Yussuf Poulsen da han gikk i bakken. Den gambiske dommeren Abdelhak Etchiali lot først spillet gå videre, men tok seg etter hvert tid til å få hjelp fra VAR-teknologien.

Og etter å ha sett situasjonen på nytt pekte Etchiali på straffemerket, til danskenes store fortvilelse.

Gueva gikk selv fram for å ta straffesparket, men Sao Paulo-spilleren blåste straffesparket høyt over Kasper Schmeichels mål.

Praktfull dansk kontring

Dermed gikk lagene til pause med 0-0, et resultat som danskene naturlig nok kunne være mest fornøyd med.

Andre omgang åpnet friskt, men fortsatt slet begge lag med å skape skikkelig store sjanser. Men da kampen nærmet seg timen spilt, eksploderte det for alvor på Mordovia Arena.

Søramerikanerne var oppe i angrep da Danmark overtok ballen, og Pione Sisto spilte til Christian Eriksen midt på banen. Tottenham-spilleren satte fart mot Perus 16-meter, og akkurat i riktig øyeblikk slapp han ballen videre til Yussuf Poulsen.

Mannen som hadde laget straffespark til Peru tidligere i kampen var plutselig alene med keeper, og fra skrått hold plasserte han ballen sikkert inne ved nærmeste stolpe.

På tribunen gikk de danske supporterne amok, men det tok ikke lang tid før jubelen nesten stilnet.

Peru-kjør

For Peru gikk rett i angrep etter Danmarks scoring, og Edison Flores fikk muligheten til å avslutte fra skrått hold innenfor danskenes 16-meter. Men skuddet ble reddet av Schmeichel, og like etterpå ble Flores byttet ut med nasjonalhelten Paolo Guerrero.

Drøyt midtveis i omgangen var Peru enda nærmere en utligning, denne gangen ved et frispark som ble headet mot lengste stolpe. Der var to Peru-spillere bare centimetere fra å tuppe ballen i mål, men den gikk i stedet over dødlinjen.

Så ble danskene reddet av målscorer Poulsen, hvis heltestatus bare steg og steg i løpet av matchen, da et innlegg fra dødlinja gikk over Kasper Schmeichel. På bakerste stolpe ventet innbytter Guerrero, men Poulsen kom seg foran og fikk headet ballen vekk fra farlig sone.

Men Peru nærmet seg voldsomt nå.

Ti minutter før slutt tråklet søramerikanerne seg nok en gang gjennom danskenes forsvar, og denne gangen fikk Guerrero avsluttet - med hælen, fra kort hold - like utenfor Schmeichels venstre stolpe.

Schmeichel reddet danskene

I sluttminuttene kunne Nicolai Jørgensen punktere kampen for Danmark, men fra kort hold traff han ikke skikkelig på kula etter en kontring, og skuddet ble blokkert.

Så fikk Peru nok en mulighet til å utligne, da en god André Carillo fant Jefferson Farfán inne i feltet, men denne gangen sto en strålende Kasper Schmeichel i veien for skuddet med en benparade.

1-0-seieren betyr at Danmark og Frankrike står med tre poeng i gruppe C, mens Peru og Australia har imponert i sine kamper, men står likevel med null poeng.

Danmark møter Australia førstkommende torsdag, mens Peru og Frankrike møtes samme dag.

Har du sett denne?