Det er danske BT som tirsdag skriver at den danske landslagsspilleren Nicolai Jørgensen mottar drapstrusler etter at Danmark ble slått ut av VM mot Kroatia i åttedelsfinalen.

Danmark tapte oppgjøret etter at Christian Eriksen, Lasse Schöne og Nicolai Jørgensen alle bommet i den avgjørende straffesparkkonkurransen som Kroatia til slutt vant 3-2.

Nå er det spesielt Jørgensen som får gjennomgå etter VM-oppgjøret.

På danskens egen Instagram-profil har det dukket opp en rekke hatefulle kommentarer etter søndagens kamp. Det har det også i kommentarfeltet til fotballsiden bold.dk, men flere av disse meldingene har senere blitt slettet av moderator.

Nettavisen har tirsdag vært i kontakt med kommunikasjonssjef i Danmarks fotballforbund, Jakob Høyer. Han viser til forbundets melding som ble publisert på Twitter mandag formiddag hvor de tar sterk avstand til truslene.

- Stopp. Vårt samfunn må aldri akseptere drapstrusler - hverken mot VM-stjerner, politikere eller andre. Det er helt uakseptabelt og uanstendig. Vi melder saken til politiet for å sette en stopper for denne galskapet, skriver DBU.

- Kjempeidioter

Fotballspilleren Simon Skou Jakobsen som til daglig spiller for Silkeborg i Superligaen i Danmark er blant dem som nå reagerer.

På Twitter har Jakobsen delt noen av kommentarene han har funnet, samtidig som han kaller personene som har skrevet meldingene for «idioter».

Gikk forbi pressen

Jørgensen har ikke uttalt seg til pressen etter søndagens VM-exit. Etter oppgjøret mot Kroatia gikk han rett forbi journalistene i pressesonen.

- Ikke nå, sa han før han gikk videre.

De to andre syndebukkene, Eriksen og Schöne, tok seg imidlertid tid til å svare på spørsmål.

- Jeg hadde en plan for straffesparket, men planen holdt ikke. Så jeg skulle nok gjort noe annet, sa Eriksen.

Schöne, som også bommet, sa følgende etter kampen:

- Jeg har det ikke så bra nå.

- Jeg har tatt mange straffespark i mitt liv, men jeg har ikke brent så mange. Da den ikke går inn, så er det for dårlig levert, sa han

Skuffet Hareide

Danmarks landslagstrener Åge Hareide var også en skuffet mann etter exiten mot Kroatia.

- Våre tre beste straffeskyttere bommet på hver sin straffe i dag. Jeg kjenner at jeg er skuffet både på vegne av Kasper (Schmeichel) og hele laget. Dette kan skje i en straffesparkkonkurranse, så brutal er fotballen, uttalte Hareide.

Landslagstreneren har ikke uttalt seg om meldingene Jørgensen nå mottar. Hareide har så langt ikke svart på Nettavisens henvendelse.