Gå til sidens hovedinnhold

Hevder Maradona er sjokkert over rykter - nå utlover han dusør

Rykter ville ha det til at 57-åringen var død. Nå utlover Diego Maradona en dusør for finne kilden til disse ryktene.

MOSKVA (Nettavisen): Fotballegenden Diego Maradona har vært både høyt og lavt under det pågående VM-sluttspillet i Russland. Nylig kom argentineren i fokus etter kampen der hans nasjon slo Nigeria og tok seg videre i VM.

Bildene som kom fram av Maradona, som er betalt FIFA for å være ambassadør under Argentinas kamper, sjokkerte en hel verden.

En tydelig sliten og muligens påvirket Maradona måtte ha hjelp fra VIP-losjen og ut på bakrommet etter at Argentina hadde tatt seg videre.

Mens han satt på tribunen vakte han også oppsikt ved å vise to langfingre i været, da argentinerne avgjorde kampen mot slutten.

Rykter om at han var død

I etterkant av dette raste spekulasjonene rundt stjernens tilstand. Det gikk rykter om at han ble sendt til sykehus etter kampen, men ifølge legenden selv var dette oppspinn, og han avkreftet dette i sosiale medier.

- Jeg ønsker å fortelle alle at jeg har det bra og at jeg ikke er innlagt. I pausen under kampen mot Nigeria hadde jeg smerter i nakken og jeg opplevde et blodtrykksfall. Jeg ble undersøkt av en lege som anbefalte meg å dra hjem før andre omgangen, men jeg ønsket å bli igjen siden alt stod på spill. Hvordan kunne jeg dra hjem? Jeg sender kyss til alle og takker for støtten, melder Maradona på spansk, italiensk og engelsk.

Det verserte mange rykter rundt Maradonas tilstand på den aktuelle kvelden, et av dem at han angivelig skulle være død. Det får argentineren til å reagere, og nå er han på jakt etter de ansvarlige for disse ryktene.

Ifølge argentinske Calrin skal en person ha spilt inn en lydfil der han hevdet at Maradona ble ført til akutten og senere ble erklært død.

Dette skal ha gjort Maradona opprørt. Lydklippet som ble spilt inn skal nemlig ha blitt kjent for 57-åringen, og nå ønsker han å ta affære.

Via sin advokat, Matias Moria, er Maradona nå fast bestemt på å finne ut hvem som har spredd disse ryktene, og utlover altså en dusør.

De som kan hjelpe med informasjon, for å finne ut hvem som har spredd disse opplysningene om fotballegenden, loves en solid sum penger.

Drøye 100.000 norske kroner loves til de som kan hjelpe fotballikonet med å finne ut hvem denne personen er, som hevdet at Maradona var død.

- Folk burde tenke seg om to ganger. Vi kan ikke tillate denne form for grusomheter, sier Maradonas advokat til avisen Calrin om saken.

Maradona selv har følgende å si, til avisen.

- Jeg liker rødvin, men vi ble servert hvitvin. Vi drakk all hvitvinen, sier han som en forklaring på sin egen tilstand under kampen.

Klar for ny kamp

57-åringen kan imidlertid fortelle at han har det bra og at han er klar for å stille på jobb når Argentina spiller åttedelsfinale i Kazan lørdag.

Det var da Argentina tok seg videre til åttedelsfinalen i VM etter en thriller av en kamp, mot Nigeria, at Maradona så ut til å være ute av kontroll.

Spenningen virket å bli for mye av det gode for Argentinas ypperste fotballegende, der han fulgte kampen fra tribuneplass i St. Petersburg.

En video som er publisert på Twitter viste at 57-åringen ble hjulpet ut av VIP-tribunen av en rekke sikkerhetsfolk, som tydelig var bekymret for Maradonas form.

Inne i et av VIP-lokalene på stadion ble Maradona hjulpet ned i en stol.

Sent tirsdag kveld, norsk tid, meldte flere medier at Maradona hadde blitt lagt inn på sykehus, men dette ble senere avkreftet av Maradona selv, hans datter Dalma, og den kolombianske journalisten Patricia Villegas.

Instagram skrev Maradona følgende onsdag morgen:

- Jeg ønsker å fortelle alle at jeg har det bra og at jeg ikke er innlagt. I pausen under kampen mot Nigeria hadde jeg smerter i nakken og jeg opplevde et blodtrykksfall. Jeg ble undersøkt av en lege som anbefalte meg å dra hjem før andre omgangen, men jeg ønsket å bli igjen siden alt stod på spill. Hvordan kunne jeg dra hjem? Jeg sender kyss til alle og takker for støtten, melder Maradona på spansk, italiensk og engelsk.

Datteren reagerte

Maradonas datter reagerte voldsomt på ryktene om at hennes far skal ha vært lagt inn på sykehus, og kom selv med følgende respons på Twitter.

- For et drittliv dere må ha for å gjøre dette, skrev hun, og siktet til de som hadde spredd rykter om tilstanden hans.

Journalisten Patricia Villegas omtalte ryktene på som falske og la ut flere bilder av Maradona som skulle være på vei til Moskva med fly.

En rekke Twitter-brukere reagerte imidlertid på Maradonas oppførsel under tirsdagens VM-kamp mellom Argentina og Nigeria, og stilte spørsmål rundt hvorvidt den argentinske legenden kan ha vært ruset.

Den spanske radiokanalen Cadena COPE delte en video av Maradonas vei ut av tribuneanlegget, og beskrev legenden med følgende ord:

«Maradonas absolutte undergang. Slik forlot han sitteplassen sin. Skammelig», skrev radiokanalen

Englands tidligere spisshelt, nåværende BBC-kommentator, Gary Lineker, var heller ikke nådig.

- Maradona er en latterlig figur, sa Lineker til The Telegraph.

Viste fingrene

En annen video fra tirsdagens match dukket også opp på Twitter, der spekulasjonene om hvorvidt Maradona er ruspåvirket økte ytterligere:

Fotballegenden ble ved flere anledninger filmet under kampen, og 57-åringen så til tider ut til å være lidenskapelig opptatt av det som skjedde ute på banen.

Da Lionel Messi scoret Argentinas 1-0-mål, svarte Maradona med et voldsomt gledesutbrudd, og ved Marcos Rojos 2-1-scoring svarte legenden like godt med å vise to langfingre fra VIP-tribunen.

Ved andre tidspunkter under kampen så Maradona imidlertid ut til å sove på tribunen.

2-1-seieren betyr at Argentina var klare for åttedelsfinale i VM, der laget møter tøff motstand i Frankrike.

Tangonasjonen fikk en tøff start på VM da de bare klarte 1-1 mot Island i åpningskampen, men til tross for en vanskelig situasjon, klarte Messi og de andre stjernen å ta seg videre.

Argentina har ikke vunnet VM siden netopp Maradona ledet den stolte fotballnasjonen til triumf i Mexico i 1986.

Les mer

Her hjelpes Maradona av tribunen: - Skammelig

Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?