Japan ble mandag kveld slått ut av fotball-VM etter en høydramatisk åttedelsfinale mot Belgia. Belgia vant 3-2 etter at Nacer Chadli scoret det avgjørende seiersmålet på overtid.

Til tross for det skuffende resultatet viste japanske supportere seg fra sin beste side da de tok seg tid til å rydde opp etter seg på Rostov Arena mandag kveld.

Bilder av de japanske supporterne som plukker opp søppel på tribunen ved VM-arenaen går nå viralt. Og det er tydelig at folk liker det de ser. Japanerne blir hyllet over hele verden for deres eksemplariske oppførsel.

- Rett og slett verdensklasse

Det er imidlertid ikke bare japanske fans som får skryt.

Også det japanske fotballandslaget får nå stor oppmerksomhet etter et bilde fra lagets garderobe ble lagt ut på Twitter av en FIFA-ansatt mandag kveld.

Det japanske laget virker å være like flinke som deres supportere i å rydde opp etter seg. Bildet viser nemlig en helt strøken garderobe, samt et skilt hvor laget takker for seg på russisk.

Fotballekspert Jesper Mathisen er blant dem som har merket seg bildet.

- Mitt ny favorittlag, Japan. Jeg har sett utallige norske fotballgarderober bli forlatt etter kamp, og aldri har noen vært i nærheten av dette. Her har de nettopp røket ut av VM, fire minutter på overtid. Dette er rett og slett verdensklasse, skriver Mathisen på Twitter.

Gjorde det samme i 2014

Det er ikke første gang japanerne får oppmerksomhet for å rydde opp etter seg i forbindelse med fotballkamper.

Også tidligere i VM gikk bilder av fansen viralt etter oppgjøret mot Colombia.

Det samme skjedde da Japan tapte mot Elfenbenskysten i VM i Brasil i 2014.