RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Japanske supportere vekker oppsikt

Sist oppdatert:
Japanerne hylles igjen for eksemplarisk VM-oppførsel. Se video over!

I dag gjorde japanerne en kjempestart i VM med 2-1-seier over Columbia. Men japanenske supportere hadde det ikke travelt med å komme seg ut og feire seieren. 

Det gjorde de nemlig heller ved å bli igjen og ryddet opp. Angivelig skal oppførselen deres ha smittet over på colombianerne, og en video av de ryddige supporterne sirkulerer nå på Twitter.

Carl Worswick, som skriver om colombiansk fotball for The Guardian, skriver av at colombianerne lærer av japanerne og rydder før de forlater stadion. 

Dette er ikke første gang japanerne har imponert verden på denne måten. I 2014 tapte japanerne mot Elfenbenskysten i VM, men hadde det ikke travelt med å komme seg avgårde av den grunn. Som i år ble de igjen og ryddet etter seg selv og andre supportere.

I Japan skal det nemlig være vanlig at publikum rydder opp etter seg, mens for resten av verden kom gesten som et lite sjokk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere