Gå til sidens hovedinnhold

Maradona beklager sin egen oppførsel

«Jeg ble tatt av følelsene,» sier fotballegenden.

Diego Maradona var ikke nådig i sin dom over FIFA-dommeren Mark Geiger etter at England slo ut Colombia i VMs åttedelsfinale på tirsdag.

«Monumentalt tyveri», var omtalen av dommeren fra Maradonas side. Før kampen ble den argentinske fotballegenden avbildet i Colombia-drakt, og etter at hans Argentina først hadde røket ut for Frankrike så fotballegenden ut til å ta Colombias tap for England like tungt.

Nå har imidlertid Maradona beklaget sine uttalelser.

«Uakseptabelt»

I en post på bildedelingstjenesten Instagram innrømmer Maradona at noen av hans uttalelser er «uakseptable», og beklager dem overfor Det internasjonale fotballforbundet (FIFA).

FIFA på sin side uttalte onsdag kveld at de tar avstand fra Maradonas angrep på den amerikanske dommeren.

«Tatt av følelsene ved å heie på Colombia forleden dag, så sa jeg et par ting og jeg innrømmer at noen av disse tingene var uakseptable. Jeg beklager til FIFA og deres president. Selv om det flere ganger kan være at jeg er uenig i valg som dommeren tar, så har jeg den absolutte respekt for jobben, hvilket aldri er enkel, som institusjonen og dommerne gjør», skriver Maradona i sin beklagelse.

Har skapt overskrifter

Posten inneholder også et bilde av ham og FIFA-president Gianni Infantino.

Maradona har skapt store overskrifter under VM i Russland. Blant annet måtte en medtatt Maradona hjelpes av tribunen etter Argentinas 2-1-seier over Nigeria, og legenden fra '86-VM skapte reaksjoner da han feiret sitt hjemlands vinnermål med å rekke to langfingere mot publikum.

Maradona ble også beskyldt for å ha kommet med rasistisk oppførsel mot sørkoreanske fans under Argentinas åpningskamp mot Island.

Les mer

Historien om Diego Maradona: Gategutten som ble en fotballgud

Les mer

Hevder Maradona er sjokkert over rykter - nå utlover han dusør

Reklame

Black Week: Her får du oversikt over alle salgene