*Nettavisen* Sport.

Marcos Rojo sendte Argentina videre i vanvittig drama

HELT: Marcos Rojo ble helten for Argentina - eller var det Cuneyt Cakir? Foto: Henry Romero (Reuters)

Marcos Rojo og Lionel Messi ble Argentinas helter etter omdiskuterte straffesituasjoner.

26.06.18 22:02

NIGERIA - ARGENTINA: 1-2

Argentina vant 2-1 over Nigeria i den avgjørende kampen i gruppe D, og er dermed klare for åttedelsfinalene. Lionel Messi og Marcos Rojo scoret målene for Argentina, mens Victor Moses scoret for Nigeria.

I forkant av kampen var argentinerne klare over at det bare var en ting som gjaldt. Seier - gjerne med flere mål - eller en pinlig hjemreise. Dermed var det et enormt press på Messi&co i forkant av kampen.

For Nigeria kunne det imidlertid holde kun med uavgjort, men de var dermed avhengige av at Island ikke måtte vinne med to eller flere mål mot et Kroatia som allerede var videre uavhengig av resultatene i de andre kampene.

Argentinerne valgte å gjøre store endringer etter tapet mot Kroatia, og i startelleveren fant man blant annet 31-årige Franco Armani i mål, som dermed fikk sin debut for landslaget.

Les også: Hareide: – Ville vært idioti å risikere mer

Messi-magi åpnet showet

Argentina tok tidlig kontroll over kampen, og det var tydelig at de var på offensiven de første 13 minuttene, selv om de ikke kom til noen spesielle sjanser. Nigeria var på sin side opptatt av å nekte argentinerne - og spesielt Messi - den tiden de trenger for å komme til muligheter.

Det var imidlertid lite de kunne gjøre da Ever Banega la ballen i bakrom til Argentinas nummer ti. Med to magiske touch, begge i full fart, fikk han både lagt ned ballen og tatt den med seg forbi Kenneth Omeruo, før han banket ballen utagbart i det venstre hjørnet til de argentinske supporternes store glede.

- Verdens beste spiller

Den vakre scoringen fikk Jesper Mathisen til å reagere med store ord fra sin kommentatorplass.

- Det er så vakkert. Derfor er Messi verdens beste spiller! For en nydelig scoring. Det han gjør er nesten umulig, selv for spillere på dette nivået, utbrøt Mathisen.

Scoringen betød i tillegg at Messi er den første spilleren noensinne til å score i VM som tenåring, i 20-årene og i 30-årene.

Etter scoringen fortsatte Argentina å opprettholde presset i god Sampaoli-stil. TV2-kommentator Marius Skjelbæk var imponert over hvordan laget fremsto, og ga fortjent skryt til Sampaoli, som har vært under hardt vær den siste tiden.

- Nå ligner dette på et Sampaoli-lag. Høyt press og gjenvinning til det ekstreme, sa Skjelbæk.

Argentina hadde flere muligheter til å øke ledelsen i den første omgangen, men både Gonzalo Higuain og Messi måtte se avslutningene sine bli reddet av en god Francis Uzoho - som forøvrig fikk litt hjelp av stolpen på Messis frekke frisparkforsøk.

Nigerianerne hadde på sin side lite å stille opp med offensivt i banen, og til pause sto det dermed 1-0 til Argentina.

Omdiskutert straffe

Om Argentina hadde full kontroll i første omgang, skulle de imidlertid få seg et sjokk i andre omgang. I det 50. minutt rev Mascherano ned Troost-Ekong i feltet. Victor Moses fulgte opp med å plassere ballen trygt i mål bak Franco Armani, og dermed var lagene like langt.

Avgjørelsen fikk imidlertid Jesper Mathisen og Marius Skjelbæk til å reagere.

- Det der er en hendelse som skjer på hvert eneste hjørnespark. Jeg mener det ikke er straffe, mente Mathisen.

-Jeg skjønner ikke at ingen på VAR-rommet sier fra, utbrøt Skjelbæk.

Klagene hadde imidlertid lite å si, og Argentina var dermed nødt til å score i løpet av kampens 40 siste minutter dersom håpet om avansement skulle holdes i live.

Etter scoringen virket det som om luften gikk litt ut av de argentinske spillerne. Tempoet ble lavere, og spillet fløt ikke på samme måte som i første omgang.

Les også: Zabaleta bekymret for Messi og Argentina

VAR-sjokk

I det 74. minutt kom Nigeria på en kontring, og en uheldig Marcos Rojo skulle heade bort ballen - som imidlertid traff hånden hans.

Dommer Cuneyt Cakir fikk beskjed av VAR om å ta en ekstra titt, men valgte til nigerianernes store fortvilelse å la være å dømme straffespark i denne situasjonen.

På den andre siden av banen begynte Argentina å skape mer og mer. I det 80. minutt hadde Gonzalo Higuain alle tiders mulighet, da han fikk avslutte upresset fra 11 meter. Avslutningen gikk imidlertid himmelhøyt over mål.

Redningsmannen Rojo

Da alt så tapt ut for Argentina, dukket imidlertid Marcos Rojo opp. I det 86. minutt fikk Gabriel Mercado nok med tid til å slå et presist innlegg, og der inne ventet Rojo. Den argentinske midtstopperen banket ballen presist i hjørnet, med en skikkelig måltyv-avslutning, og dermed lå alt til rette for at Argentina skulle trekke det lengste strået.

Jesper Mathisen var imidlertidig klar i sin tale, og mente Argentina hadde dommeren å takke.

- Det er helt utrolig at dommeren ikke blåser straffe på handsen. Argentina kan takke Marcos Rojo, men de kan også takke dommeren i dag, mente Mathisen.

Island tapte på sin side kampen mot Kroatia 2-1, og dermed er Argentina klare for åttedelsfinale i VM. Der møter de Frankrike.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag