RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mbappe sendte Frankrike videre i VM


1-0: Kylian Mbappe (19) setter inn ledermålet for Frankrike og blir dermed landets yngste målscorer i et mesterskap.
1-0: Kylian Mbappe (19) setter inn ledermålet for Frankrike og blir dermed landets yngste målscorer i et mesterskap. Foto: Jason Cairnduff (Reuters)
Sist oppdatert:
Kylian Mbappe sørget for at Frankrike tok sin andre seier av to mulige, men ikke alle er imponert over franskmennene.

FRANKRIKE - PERU 1-0:

Frankrike er klar for åttedelsfinale i VM etter at Didier Deschamps mannskap beseiret Peru med 1-0 torsdag.

Kylian Mbappé scoret kampens eneste mål og slettet samtidig David Trezeguets 20 år gamle rekord: PSG-stjernen er nå tidenes yngste franske målscorer i et mesterskap, med sine 19 år.

Kritiseres for spillestil og mangel på ledere

Til tross for seks poeng av seks mulige og avansement til åttedelsfinale spikret før siste gruppespillkamp mot Danmark, er ikke alle overbevist over det franske laget.

I hjemlandet kritiseres trener Didier Deschamps av enkelte for lagets taktiske tilnærming.

- Vi ligger bakpå og sender lange baller mot en stor mann på topp. Seks år med Deschamps og vi har et taktisk system som ligner på Sunderland, er L'Equipe-journalisten Hugo Guillemet sin knallharde dom.

- MÅ TRYLLE: Aftonbladets kommentator mener Didier Deschamps må trylle for å gjøre Frankrike til verdensmester i 2018.

Heller ikke Aftonbladets profilerte kommentator Erik Niva er imponert ove Frankrike. I en kommentar med tittelen "Dette holder ikke, Frankrike", er Niva klar på at dette franske laget ikke blir verdensmester.

- Det er virkelig som at mange av spillerne har en av-og-på-knapp, som aktiveres i et tilfeldig mønster. I blant trykker noen ned Pogba-knappen og da elektrifiseres han. Da vinner han dueller, driver framover med både pasninger og løp. Så går det ti minutter, og Pogba-knappen trykkes ned igjen. Pogba skrus av og forsvinner tilbake i sitt ufokuserte spill.

Niva mener det samme gjelder Atletico Madrid-stjernen Antoine Griezmann, og etterlyser frank hardhet og flere ledertyper.

- Hvem kjefter på lagkameraten som unner seg 20 minutters pause? Hvem markerer at den slappe trikkpasningen på midten ikke er akseptabel? Hadde Didier Deschamps vært på banen, hadde han gjort det selv. Det var slik Frankrike vant VM for 20 år siden. Skal de gjøre det igjen, må han trylle fram en hardhet og jevnhet som fortsatt savnes, mener Niva.

Deschamps: - Du får ikke 5-0-kamper i VM

Frankrike-trener Didier Deschamps forsvarte Frankrikes tilnærming i andre omgang på pressekonferansen etter kampen.

- Jeg så Spania mot Iran, og Spania brukte de siste ti minuttene på å forsvare seg. Hvis du er ute etter å se en 5-0-kamp, ikke kom til VM. Det får du ikke her, sa Deschamps, som muligens gikk glipp av VMs åpningskamp mellom Russland og Saudi-Arabia.

- Vi forsvarte oss bra, og det var effektiv. Men da vi vant ballen tilbake klarte vi ikke å holde i den, så vi måtte forsvare oss igjen. Det var på grunn av presset som Peru la på oss, sa Deschamps.
1-0: Kylian Mbappe (19) setter inn ledermålet for Frankrike og blir dermed landets yngste målscorer i et mesterskap.

Peru slått ut

Resultatet betyr at Peru er ute av VM 2018, før siste gruppespillkamp mot Australia. Trener Ricardo Gareca var skuffet, men er samtidig glad for at laget fikk sjansen til å konkurrere i VM.

- Vi prøvde. I de to kampene prøvde vi å vinne. I dagens kamp vant Frankrike fortjent, men laget vårt ga alt. Vi hadde våre sjanser også, men vi klarte ikke å score. Jeg tror dette er en verdifull lekse for oss. Det er nyttig å ha konkurrert på dette nivået, sa Gareca på pressekonferansen etter kampen.

Stor Peru-sjanse

Et snaut kvarter var spilt da Frankrike kom til kampens første sjanse etter en corner. Antoine Griezmann slo ballen inn fra venstre, og Raphael Varane steg til værs og headet ballen like utenfor lengste stolpe.

Etter halvtimen var det Peru sin tur til å prøve seg. Den kontroversielle spissen Paolo Guererro dro seg fri inne i boksen og avsluttet med venstrebeinet, men Hugo Lloris avverget med en beinparade.

Like etterpå smalt det i stedet i motsatt ende. N'Golo Kanté vant ballen fra en uoppmerksom Guerrero, og taklet ballen til Paul Pogba.

KRITISERES: Paul Pogba kritiseres for å ikke være på gjennom samfulle 90 minutter.

Nær drømmemål

Manchester United-stjernen spilte ballen videre til Olivier Giroud som avslutte via et Peru-bein, slik at ballen gikk i en bue over keeper Pedro Gallese. Foran mål sto Kylian Mbappé og kunne enkelt dytte inn 1-0 i åpent mål.

Fem minutter ut i andre omgang var Pedro Aquino nær ved å score VMs vakreste mål så langt da han dro til med straks vrist fra 30 meter. Ballen kjøt fart som et prosjektil, men traff utsiden av stolpen helt oppe ved tverrliggeren.

Nærmere kom aldri Peru, som dermed er slått ut av VM, før den siste gruppespillkampen mot Australia.

Åge Hareides Danmark og Australia spilte uavgjort 1-1 i den andre kampen i Gruppe C torsdag. Disse lagene kjemper dermed om å slå følge med Frankrike til åttedelsfinalen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere