*Nettavisen* Sport.

Messi bommet da det gjaldt som mest mot Island

IKKE STRAFFE: Her går Cristian Pavon i gresset i duell med Birkir Mar Sævarsson. Straffe ble imidlertid ikke dømt. Foto: Carl Recine (Reuters)

Islendingene kjempet seg til poeng mot Argentina i sin første VM-kamp.

16.06.18 18:04

ARGENTINA - ISLAND 1-1:

MOSKVA (Nettavisen): Etter at Lionel Messi først hadde mislyktes i forsøket på å overliste Island-keeper Hannes Thor Halldorsson fra straffemerket i lørdagens møte mellom Argentina og Island, oppsto en situasjon som nå diskuteres heftig.

Argentinerne ropte nemlig igjen på straffespark da Cristian Pavon gikk i gresset i duell med Birkir Mar Sævarsson etter 78 minutter.

Dommer Szymon Marciniak unnlot imidlertid å blåse, og VAR-teamet ga heller ikke kamplederen beskjed om at hendelsen trengte ny gjennomgang, til tross for at reprisene viste at det var kontakt mellom Pavon og den tidligere Brann-spilleren.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

VAR-spørsmål

NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp er ikke i tvil om at Argentina ble snytt for en straffe.

Etter kampen er han i tvil om hvorfor dommeren ikke benyttet seg av videodømming (VAR).

- Her tror jeg, og slik jeg har forstått VAR, så får han nok beskjed på øret, men han er likevel så sikker at han velger å ikke bruke VAR, sier Torp i NRKs studio etter kampen.

- Her blir jeg usikker. For dette er straffe, mener Torp.

Den tidligere islandske landslagsspilleren Hermann Hreidarsson sa seg enig med Torp at det var en klar straffe, men var ikke overraskende fornøyd med at dommeren ikke blåste.

Bruken av videodømming ble hyllet etter møtet mellom Frankrike og Australia tidligere lørdag. Etter duellen mellom Pavon og Sævarsson satt mange igjen som spørsmålstegn.

Halldorsson: - En drøm

Islands keeperhelt Hannes Thor Halldorsson la ikke skjul på sin glede over å redde straffesparket fra Lionel Messi i andre omgang.

- Det er en drøm som går i oppfyllelse å redde den, spesielt siden det hjalp oss med å få et viktig poeng. Det kan hjelpe oss med å nå målet om å gå videre, sa Halldorsson på pressekonferansen etter kampen.

Han fortalte videre at han hadde forberedt seg på et scenario der han sto ansikt til ansikt med Messi.

- Jeg har gjort litt hjemmelekser. Det er en situasjon jeg visste kunne oppstå. Jeg har sett på mange av straffene hans og også sett på hvordan jeg har oppført meg på de siste straffene, så jeg prøvde å gå litt inn i hodene deres og se for meg hva de ville tenke om meg. Jeg hadde en god følelse av at han ville skyte til den siden i dag, sa Halddorsson.

Like fornøyd var naturligvis ikke Argentina trener Jorge Sampaoli.

- Kanskje vi kunne vært mer kreative i første omgang. Vi lot ballen gå for sakte, og burde brukt venstreside vår mer. Vi burde hatt mer offensivt press og tatt var på straffesparket vi fikk. Disse offensive mulighetene kan gi Argentina sjansen til å gå videre hvis vi forbedrer det, sa en skuffet Sampaoli.

Aguero-perle

Argentina hadde ikke overraskende ballen mesteparten av tiden, men ble til tider overmodige mot Islands høye press i åpningen.

En panisk halvklarering fra keeper Willy Caballero gikk rett til en islending og endte med at Birkir Bjarnasson fikk avslutte fra drøy ti meter, men den tidligere Viking-spilleren skjøt utenfor mål.

Etter snaut 20 minutter smalt det i stedet i motsatt ende. Et mislykket skudd fra Marcos Rojo havnet rett i beina til Sergio Aguero inne i boksen. Manchester City-spissen dro seg fri fra Ragnar Sigurdsson og banket inn 1-0 med venstrebeinet.

Klikk på bildet for å forstørre.

1-0: Sergio Aguero og Angel Di Maria slipper jubelen løs etter at førstnevnte har satt inn sitt første VM-mål. Foto: Tim Goode (Pa Photos)

Messi-bom

Islendingene brukte imidlertid ikke lang tid på å slå tilbake. Midtveis i omgangen fikk nemlig Gylfi Sigurdsson ballen ute til høyre. Everton-spilleren slo ballen hardt inn langs bakken, og Caballero fikk bare dyttet ballen ut til Alfred Finnbogason, som enkelt kunne sette inn 1-1.

Fem minutter før pause ropte argentinerne på straffespark da ballen traff hånda til Ragnar Sigurdsson, som skled ned for å blokkere et innlegg. Dommer Szymon Marciniak pekte imidlertid kun mot hjørneflagget.

Etter 62 minutters spill ble Argentina tildelt straffespark etter at Hördur Magnusson løp Sergio Aguero over ende inne i sekstenmeteren.

Klikk på bildet for å forstørre.

BOM: Lionel Messi slår en svak straffe, som blir stoppet av Hannes Thor Halldorsson. Foto: Antonio Calanni (AP)

Lionel Messi klarte imidlertid ikke å overliste tidligere Bodø/Glimt-keeper Hannes Thor Haldorsson. Barcelona-stjernen la ballen i keeperhøyde til høyre for Haldorsson, som var med på notene.

Senere i omgangen ropte Argentina igjen på straffespark da Sævarsson så ut til å felle Pavon, men dommeren valgte ikke å dømme - det gjorde eller ikke videoassistentene.

I sluttminuttene trykket argentinerne voldsomt på for et seiersmål, men lyktes ikke og dermed endte kampen 1-1.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag