RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nordmenn håper på England, men tror på Tyskland som VM-vinner


HÅPER IKKE PÅ RUSSLAND: I en meningsmåling sier 20 prosent av nordmenn at de ikke håper vertene Russland vinner VM.
HÅPER IKKE PÅ RUSSLAND: I en meningsmåling sier 20 prosent av nordmenn at de ikke håper vertene Russland vinner VM. Foto: William Volcov/rex/shutterstock (Shutterstock / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Og én nasjon er tydeligvis svært upopulær blant nordmenn.

Torsdag åpnet VM med at vertsnasjonen Russland knuste Saudi Arabia med solide 5-0 i åpningskampen. Det var trolig ikke særlig populært blant nordmenn, ifølge en meningsmåling gjort av Opinion for Unibet.

I undersøkelsen kommer det nemlig fram at Russland er den nasjonen flest i Norge håper at ikke skal vinne det pågående mesterskapet.

Hele 20 prosent svarer de ikke vil at Russland skal vinne VM.

Det er klar margin foran de neste lagene nordmenn ikke ønsker at skal løfte pokalen 15. juli. Brasil følger på andreplass med sju prosent, mens Tyskland også har fått sju prosent. Deretter følger Russlands motstander torsdag, Saudi Arabia. Seks prosent ønsker ikke at de vinner VM.

I andre enden av skalaen finner vi England. «De tre løvene» er laget flest nordmenn håper skal vinne VM, med 19 prosent av stemmene.

19 prosent trekker også fram England som laget de tror vil skuffe mest i VM. Brasil (åtte prosent) og Spania (sju prosent) følger etter.

Når det gjelder Tyskland er det en tydeligvis også en splittelse blant det norske folk, for selv om sju prosent ikke ønsker at tyskerne skal gå til topps, håper 16 prosent at Joachim Löws menn vinner mesterskapet.

HÅPER PÅ ENGLAND: En favoritt blant nordmenn.

Av andre nasjoner nordmenn har håper skal vinne VM, finner vi blant andre Island (12 prosent), Danmark (sju prosent), Brasil (11 prosent), Spania (sju prosent), Argentina (sju prosent) og Sverige (fire prosent).

På spørsmål om hvem nordmenn tror vinner VM, er det tyskerne som topper med solide 54 prosent. Brasil følger med 14 prosent.

Videre er det tydelig at mange her hjemme holder mer med Danmark, som ledes av norske Åge Hareide, enn Sverige. 56 prosent sier nemlig at de ønsker at Danmark skal gjøre det bedre enn Sverige i VM.

Tallet gjenspeiler seg i alle aldre, hos begge kjønn og i alle landsdeler. 10 prosent sier de ikke ønsker at noen av lagene skal gjøre det bra.

HEIER PÅ DANMAR: Mange nordmenn håper at Danmark skal gjøre det bedre enn Sverige i VM.

Opinion har også tatt tempen på hvem nordmenn tror blir toppscorer under årets VM og 21 prosent tror det blir Argentinas Lionel Messi.

Han har en klar margin ned til La Liga-rival Cristiano Ronaldo, som er nummer to på listen. Portugiseren har fått 13 prosent i målingen.

Neymar (Brasil) med 11 prosent, Antoine Griezmann (Frankrike) med ni prosent og Thomas Müller (Tyskland) med åtte prosent følger deretter.

TROR PÅ MESSI: 21 prosent tror Lionel Messi blir toppsocrer i VM, men mange tror også at stjernen blir en stor skuffelse i VM.

Verdt å merke seg er det imidlertid at nordmenn også mener Messi og Ronaldo kan bli VM store skuffelse, begge har fått 13 prosent der.

Neymar og Harry Kane (England) er andre spilleren folk tror kan skuffe stort under mesterskapet og 10 prosent har svart disse to profilene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere