RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nordmenn heier på Danmark over Sverige i fotball-VM

Sist oppdatert:
- Vi har hatt en rivalisering med Sverige som er på et helt annet nivå enn den vi har hatt med danskene, sier fotballentusiast og reklameguru Ingebrigt Steen Jensen.

Det er 20 år siden Norge var med i fotball-VM, så vi må heller sette vår lit til et av nabolandene våre når verdens beste fotballnasjoner møtes til kamp.

LES OGSÅ: Beskylder Maradona for rasistisk oppførsel på tribunen

Men hvilket av våre skandinaviske naboland heier vi mest på?

Ifølge en undersøkelse utført av Opinion på vegne av Unibet, er det ingen tvil: Hvis det står mellom Sverige og Danmark, håper 56 prosent at Danmark gjør det best, mot 34 prosent som heier på Sverige.

Tallene gjelder for begge kjønn, alle aldre og landsdeler.

Rivalisering

Reklamemann og fotballentusiast Ingebrigt Steen Jensen er ikke overrasket over at nordmenn heier på danskene fremfor svenskene. Blant hans vennegjeng er det 12 som håper på dansk sukess i VM, mot kun én som vil se svenskene komme lengst.

Steen Jensen tror det er flere grunner til at nordmenn helst vil se dansk suksess over svensk i VM.

- Jeg tror nok det handler litt om at vi har hatt en rivalisering med Sverige på et helt annet nivå enn vi har hatt med Danmark, spesielt på idrettsbanen. Vi har konkurrert med svenskene i store nasjonale sporter, som langrenn, hockey og skøyter. Der har ikke danskene vært en konkurrent i det hele tatt, sier Steen Jensen til Nettavisen.

LES MER: Nordmenn håper på England, men tror på Tyskland som VM-vinner

Han viser også til det som før ble omtalt som «Svenskelandskampen», en årlig landskamp mellom Norge og Sverige.

Ingebrigt Steen Jensen er ikke overrasket over at mange nordmenn heier på Danmark over Sverige.

- I tilegg kan det hende at reklamebransjen har bidratt til å få nordmenn til å tro at vi er veldig populære i Danmark. Slagordet «det er deilig å være norsk i Danmark» har nok ført til at vi nordmenn gjerne tror at danskene er veldig opptatt av oss, men det er de jo egentlig ikke, ler Steen Jensen.

Spiller «gladfotball»

Fotballentusiasten tror også at den danske spillestilen faller i god jord hos mange nordmenn.

- Mens Sverige og Norge har litt samme spillestil, er danskene litt mer sør-europeiske i måten de spiller på. Sverige spiller godt organisert og stramt, altså «maskinfotball», mens danskene spiller litt mer «gladfotball», mener Steen Jensen.

Helt til slutt nevner han fotballprofilen Christian Eriksen som en årsak til at danskene er mer populære.

- Uten Zlatan har ikke Sverige en eneste stor profil, mens Danmark har Christian Eriksen, en av de største profilene under VM.

- Danmark har jo også Åge Hareide som trener, tror du det er en av årsakene til at nordmenn gjerne vil se at Danmark gå langt?

- Jeg vil tro det spiller en liten rolle, men jeg tror nok de andre årsakene er mer avgjørende. Men klart det, Hareide er det nærmeste vi kommer å ha med en nordmann i VM, så det er nok litt av årsaken til at mange heier på Danmark.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere