*Nettavisen* Sport.

Reagerer etter pinlig England-affære: - Galskap

DEPPER: De engelske spillerne depper etter at Adnan Januzaj har gitt Belgia ledelsen i kampen, og dermed også ledelsen i gruppe G. Flere tviler imidlertid på om spillerne virkelig tar tapet så tungt. Foto: Lee Smith (Reuters)

Verken England eller Belgia så ut til å ha lyst til å gå til topps i gruppe G.

ENGLAND - BELGIA 0-1:

Da England og Belgia møttes til gruppespillskamp i Kaliningrad torsdag kveld, var det meste av spenningen på forhånd knyttet til hvorvidt noen av lagene i det hele tatt ønsket å vinne.

For taktikere fra begge land hadde fått med seg at veien videre i VM kunne bli enklere av å havne på andreplass i gruppe G.

Tidligere på torsdagen hadde Colombia gått til topps i gruppe H. Selv om de er antatt sterkere motstand enn Japan, som havnet på andreplass og dermed møter gruppevinneren fra Englands gruppe, ville en seier i åttedelsfinalen gi Sveits eller Sverige i kvartfinalen for laget som havnet på andreplass av England og Belgia.

Gruppevinneren derimot, må ved avansement opp mot Brasil eller Mexico i kvartfinalen.

Jubel for egne kort

Det satte i gang ville spekulasjoner før kampen:

- Belgia er veldig fristet av å la England vinne gruppen, skriver journalisten Frederic Larsimont, som jobber for belgiske Le Soir.

LES OGSÅ: Spekulasjonene raser før VM-kamp

Og lenge så det ut til at verken England eller Belgia var særlig lystne på scoring i Kaliningrad. Den første omgangen startet riktignok ganske friskt, men etter hvert dabbet tempoet i kampen voldsomt.

Dersom kampen endte uavgjort, ville antall gule kort skille lagene, og Belgia - med ett gult kort mer enn England før kampstart - lå an til å havne på andreplass. Og det var helt tydelig at de belgiske supporterne foretrakk en andreplass. For da både Leander Dendocker og Youri Tielemans pådro seg gule kort i første omgang, sto jubelen høyt.

Blant den belgiske fansen.

- Det er de belgiske (supporterne) som jubler når kortet kommer. Men det er mulig fans og de utpå der ikke er helt enig i hva Belgia bør gjøre i denne kampen, kommenterte NRKs Andreas Stabrun Smith.

- Dette er det de får

Det var det flere som reagerte på. John Arne Riise var en av dem som uttrykte sin misnøye på Twitter:

- Supportere flyr inn fra hele verden for å se kampen. Bruker så mye penger. Og dette er det de får. Spillere som prøver å få flere gule kort enn det andre laget, var meldingen fra mannen med flest landskamper for Norge.

Den britiske tv-personligheten Piers Morgan reagerte på sin side på hvordan England virket å spare på kreftene, både før og etter at Belgia tok ledelsen 1-0.

- Dette er helt feil. England regner arrogant med at vi kommer oss videre til kvartfinalen - valgte et svakt lag og spiller svakt. Hva om vi nå taper mot Colombia? Galskap, meldte Morgan på Twitter.

Januzaj-perle avgjorde

For til syvende og sist var det ikke gule kort som kom til å skille lagene likevel. For en perle av en scoring fra England-kjenneren Adnan Januzaj tidlig i andre omgang sendte Belgia på tabelltopp, mens England må ta til takke til andreplassen i gruppa.

Januzajs mål kom etter at den tidligere Manchester United- og Sunderland-spilleren vendte bort Danny Rose på helfrekt vis, før han banket ballen i lengste kryss fra distanse.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Sett denne? Engelske aviser fråtset i Tysklands ydmykende VM-exit:

- Et mesterverk, utbrøt NRK-kommentator Stabrun Smith.

Hans ekspertkommentator, tidligere landslagssjef Egil «Drillo» Olsen, sa seg enig.

- For en scoring. England har haugevis av spillere på rett side, men han skaffer seg det lille rommet han trenger, analyserte Drillo.

Sparte nesten hele laget

Både England og Belgia valgte å spare en drøss av sine beste spillere til kampen, ettersom begge lag var sikret avansement.

Romelu Lukaku og Eden Hazard var blant de ni spillerne som ble byttet ut fra Belgias startoppstilling. Kun Thibaut Courtois og Dedryck Boyata var tilbake fra laget som hadde tatt seks poeng på to kamper. England på sin side byttet ut åtte spillere fra sist kamp, blant annet VMs toppscorer Harry Kane.

Belgia fikk en god mulighet på hjørnespark etter 27 minutter, da Marouane Fellaini fikk ta ned ballen og fyre løs, men Trent Alexander-Arnold reddet England på streken.

- Burde hatt straffe

En engelsk corner senere i omgangen endte med en heading fra Ruben Loftus-Cheek som havnet en meter utenfor mål, men ekspertkommentator Egil «Drillo» Olsen mente at Chelsea-spilleren burde hatt straffespark etter å ha blitt holdt i trøya.

- Det er straffespark så det griner, ikke sant? Skikkelig tak i trøya. Uff a meg. Kan ikke VAR gå inn og gjøre noe med det der? etterlyste Drillo.

Det var altså Belgia som til slutt tok ledelsen tidlig i andre omgang, etter Adnan Januzajs fulltreffer. Men engelskmennene var ikke helt forberedt på å gi førsteplassen i gruppa fra seg uten kamp.

Forsøkte mot slutten

20 minutter ut i andre omgang fikk Marcus Rashford en eventyrlig mulighet alene mot Belgia-keeper Thibaut Courtois, men med Jamie Vardy som pasningsalternativ alene mot Chelsea-keeperen presterte Rashford å sette ballen utenfor.

Og til Englands forsvar skal det sies at laget gjorde, i hvert fall noen spede, forsøk på å utligne Belgias ledelse mot slutten av kampen. En corner åtte minutter før full tid skapte kaos inne i den belgiske målgården, men Marouane Fellaini fikk blokkert for avslutningen fra Danny Welbeck.

Men mål ble det ikke, og dermed ender Belgia opp som gruppevinnere.

De møter dermed Japan i åttedelsfinalen førstkommende mandag, mens England skal opp mot Colombia dagen etter. Om det blir seier mot søramerikanerne, venter altså Sveits eller Sverige i kvartfinalen 7. juli.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag