RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

VANT: Russland hadde ingen problemer med å slå New Zealand.
VANT: Russland hadde ingen problemer med å slå New Zealand. Foto: Dmitri Lovetsky (AP)

Russland åpnet med seier i kontinentcupen

Vertsnasjon Russland hadde god kontroll på New Zealand og vant 2-0 i åpningskampen i FIFAs kontinentcup i fotball lørdag.

Turneringen, også kalt prøve-VM ettersom den tradisjonelt arrangeres i det landet som skal arrangere VM året etter, ble sparket i gang lørdag.

Det russiske mannskapet, som er i gruppe med Mexico og Portugal i tillegg til New Zealand, tok ledelsen etter 31 minutter da Denis Glusjakov kom alene med keeper.

Den russiske spilleren vippet ballen over en utrusende Stefan Marinovic i New Zealand-målet. Både Glusjakov og forsvareren Michael Boxall stormet etter ballen. I forsøket på å holde den ute var newzealenderen uheldig og satte stolpereturen i eget mål.

Etter pause doblet hjemmelaget ledelsen da Fjodor Smolov fikk ballen sentralt i banen. Han sendte den ut til Alexander Samedov på høyre, som slo inn foran mål. Der kom Smolov stormende og satte forholdsvis enkelt inn 2-0 til applaus fra Russlands president Vladimir Putin på tribunen.

Turneringen fortsetter søndag med kampene Portugal – Mexico og Kamerun – Chile.

Suksess i prøve-VM er ingen garanti for suksess i det påfølgende VM. Aldri har nasjonen som har gått til topps i kontinentcupen maktet å vinne VM året etter.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere