RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Så mye tid skal nordmenn bruke foran TV-skjermen under fotball-VM


BENKER SEG FORAN SKJERMEN: Mange har planer om å se Lionel Messi og de andre VM-stjernene i akjson fra sofaen.
BENKER SEG FORAN SKJERMEN: Mange har planer om å se Lionel Messi og de andre VM-stjernene i akjson fra sofaen. Foto: Marcos Brindicci (Reuters / NTB scanpix)
Mange gleder seg såpass mye til fotball-VM at de kommer til å nedprioritere både praktiske gjøremål og andre forpliktelser.

I en undersøkelse gjort av Opinion for Unibet kommer det fram at folk flest kommer til å bruke 1-2 timer på å se kamper hver dag under VM.

Fotball-VM sparkes i gang 14. juni og varer til 15. juli.

Hele 36 prosent svarer at de kommer til å bruke 1-2 timer, mens kun 11 prosent av de spurte svarer at de kommer til å bruke under én time.

24 prosent av de spurte oppgir at de kommer til å bruke 2-3 timer hver dag, mens 10 prosent sier de vil bruke 3-4 timer hver dag på VM.

Fem prosent oppgir at de skal bruke 4-6 timer på VM hver dag det spilles kamper, mens kun én prosent skal bruke mer enn åtte timer på dette.

12 prosent har svart «vet ikke» på spørsmålet.

TV mest populært

Undersøkelsen viser videre at det fortsatt er TV/flatskjerm som er den mest populære plattformen å følge VM på. Hele 90 prosent oppgir at de kommer til å følge det kommende mesterskapet på tradisjonelt vis.

Mange benytter seg imidlertid av flere plattformer, og de som deltok i undersøkelsen har fått mulighet til å oppgi flere alternativer.

Bak TV/flatskjerm er det aviser og nettaviser som er den mest populære plattformen. 47 prosent av de spurte sier at de bruker disse mediene.

Mobil og PC scorer også høyt og 40 prosent sier de skal bruke disse to plattformene for å følge VM. Av de øvrige kategoriene sier 27 prosent at de skal følge med via sosiale medier, 22 prosent via nettbrett, 17 prosent svarer radio og fem prosent svarer «andre kanaler».

Kun én prosent har svart «vet ikke».

Ifølge undersøkelsen er menn overrepresentert på alle plattformer. Når det gjelder kategoriene «PC/Mac» og «sosiale medier» er det flere under 35 år, enn over, som svarer at de vil følge VM via disse plattformene.

Hjemme alene

Flest ønsker også å se fotball-VM hjemme i stua, mens 37 prosent sier de vil se kamper på et offentlig sted med storskjerm.

Oslo er området der flest folk sier de kommer til å følge VM på en pub eller bar. Oslo-området er også der flest folk svarer at de planlegger å se fotball-VM med venner. Hele 64 prosent der har svart dette.

Når det kommer til hvem vi vil se fotball-VM sammen med, svarer hele 49 prosent at de vil se kamper alene, mens 50 prosent sier de vil se kamper med venner. 32 prosent kan tenke seg å se fotball med partner/ektefelle, mens det samme antallet sier de kommer til å se kamper med familien.

Fire prosent har svar annet, åtte prosent har svart «vet ikke».

Undersøkelsen viser at 60 prosent av menn planlegger å se VM alene, mot 25 prosent av kvinner som har svart det samme. Dermed er det nok mange som kan glemme mannen de neste ukene, siden det nok er en god sjanse for at han vil se VM, alene, foran en TV/flatskjerm.

Det er 33 prosent som sier de vil prioritere sin fotballinteresse foran familie og ektefelle/partner, mens 36 prosent sier de vill prioritere VM foran venner. Henholdsvis 62 og 60 prosent sier klart nei på dette.

Praktiske gjøremål

De som satser på at partneren/ektefellen skal skru på støvsugeren og ta en runde med den under VM, kan bli skuffet.

26 prosent sier nemlig at de kommer til å nedprioritere praktiske gjøremål og eventuelle forpliktelser hjemme under VM. 61 prosent svarer «nei» på dette og 13 prosent føler at spørsmålet «ikke er relevant».

De færreste kommer til å ta seg fri fra jobben for å se fotball-VM, og kun fire prosent svarer ja på dette, mens seks prosent svarer at de vil tilpasse ferien sin etter kampprogrammet i VM. I aldersgruppen under 35 år er det flere som sier de vil tilpasse ferien og nedprioritere praktiske gjøremål.

De færreste sier de vil planlegge hverdagen sin rundt VM og kun sju prosent svarer «i stor grad», mens null prosent sier «i svært stor grad».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere