RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Signaltrøbbel for NRK under VM-åpningen

PROBLEMER: NRK opplever problemer under VMs åpningsdag.
PROBLEMER: NRK opplever problemer under VMs åpningsdag. (NTB Scanpix)
Sist oppdatert:
NRK har mottatt en rekke klager.

Etter fire års ventetid er det igjen klart for VM i fotball.

Millioner av TV-seere verden rundt fikk torsdag ettermiddag med seg åpningseremonien fra Luzhniki Stadion i Moskva, før sluttspillets første kamp mellom Russland og Saudi-Arabia.

Interessen for VM er også stor her i Norge selv om det norske landslaget ikke klarte å kvalifisere seg til sluttspillet.

Les også: Drømmestart for Russland

Trøbbel for NRK

Torsdag er det NRK som viser både åpningsseremoni og åpningskampen på TV i Norge, men det har ikke gått helt feilfritt for statskanalen som har opplevd problemer med signalene torsdag ettermiddag.

I sosiale medier er det en rekke seere som klager på at NRKs VM-sending har blitt vist i dårlig oppløsning og ikke i «high definition» (HD) som TV-seere etter hvert har blitt vant med i 2018.

På Twitter bekrefter NRK at de har mottatt flere klager, men kanalen skriver samtidig at de har foretatt en justering for å bedre bildekvaliteten. NRK opplyser om at de viser VM i full HD (1920 x 1080) på linær TV, mens sendingene på nett-TV vises i noe lavere oppløsning 1280 x 720.

Deler rettighetene med TV 2

NRK skal ha funnet en løsning på problemet med bildekvaliteten og norske seere fikk etter hvert oppleve åpningskampen i full HD.

Russland vant torsdagens oppgjør mot Saudi-Arabia hele 5-0.

Det er TV 2 og NRK som deler rettighetene til å vise VM i Norge.

Statskanalen skal også vise de to neste VM-kampene Egypt - Uruguay og Marokko - Iran som spilles fredag, før TV 2 har rettighetene til å vise Portugal mot Spania fredag klokken 20.00.

Få full oversikt over VM-prorgammet her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere