RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Spionkonkurranse» før Sveriges møte med Sør-Korea


ALT FOR Å FORVIRRE: Sør-Koreas stjerne Heung-Min Son har brukt fire forskjellige draktnummer i kampene før VM. Nå har det nærmest utviklet seg til å bli en spionkonkurranse mellom Sverige og Sør-Korea, og reglene tøyes i alle retninger.
ALT FOR Å FORVIRRE: Sør-Koreas stjerne Heung-Min Son har brukt fire forskjellige draktnummer i kampene før VM. Nå har det nærmest utviklet seg til å bli en spionkonkurranse mellom Sverige og Sør-Korea, og reglene tøyes i alle retninger. Foto: NTB Scanpix / Montasje
Sist oppdatert:
- Det er helt ubegripelig. Jeg har aldri vært med på lignende, sier svensk speider om sørkoreanernes triks.

MOSKVA (Nettavisen): Oppladningen til Sveriges møte Sør-Korea mandag har utviklet seg til en aldri så liten «spionkonkurranse».

Det svenske landslagets speider, Lasse Jacobsson, sier han aldri har sett maken til triksene sørkoreanerne bruker for å villede svenskene og holde mest mulig informasjon hemmelig.

Følg Sverige-Sør-Korea i vårt livesystem fra klokken 14!

Jacobsson ble imidlertid selv tatt på fersken da han ifølge Expressen, lånte et hus fra et østerriksk ektepar for å følge sørkoreanernes taktiske gjennomgang før treningskampen mot Bolivia.

Avslørte «spion»

Da Sverige stengte sin første trening i Gelendzjik, og 50 russiske politifolk passet på at ingen kom inn, ble det likevel avslørt at noen hadde filmet treningen fra en høyde i nærheten og lagt ut videoen på nett.

Svenskene rapporterte inn forholdet til lokale myndigheter og fikk senere beskjed om at de hadde funnet ut hvor det var filmet fra og hvem som hadde gjort det.

Sør-Koreas trener Shin Tae-Yong har i forkant av mandagens kamp uttalt at dersom noen vil hjelpe dem, er det bare å sende bilder og video fra Sveriges treninger.

- Hva slags knep den sørkoreanske treneren bruker, er helt opp til ham. Han får gjøre akkurat som han vil, sa Sveriges trener Janne Andersson på pressekonferansen før mandagens kamp.

AVSLAPPET: Janne Andersson mener sørkoreanerne må få bruke de metodene de selv ønsker. Svenskene har imidlertid rapportert inn at noen har filmet deres stengte trening fra en høyde i nærheten.

Nummerkaos

Sverige-speider Lasse Jacobsson sier til Aftonbladet at han er forbauset over alle påfunnene til sørkoreanerne, og det er spesielt én ting han har bitt seg merke i.

I oppkjøringen til VM har nemlig Sør-Korea rullert kraftig på draktnummerne, trolig som et triks for å forvirre svenskene.

Tottenhams Heung-Min Son har for eksempel spilt med 7,19,13 og 11 i treningskampene før VM. Swansea-spiller Sung-Yeung Ki har tatt i bruk 22, 24, 4 og 16.

- De har byttet massevis med nummerne på trøyen og hvorfor de holder på slik vet jeg ikke. Jeg vet likevel hvilke spillere det er. Sør-Korea gjør mye som er annerledes, sier Jacobsson.

- Ikke vært med på lignende

Selv om han hevder å kjenne igjen spillerne uavhengig av nummer på drakten, innrømmer Jacosson at alt spillet gjør jobben hans mer utfordrende.

- Det er interessant og utfordrende. Jeg har sett dem så mange ganger nå at jeg kjenner igjen spillernes utseende og bevegelsesmønster. Jeg blir ikke lurt av det. Men alt Sør-Korea holder på med ... jeg har ikke vært med på noe lignende. Det er helt ubegripelig. Du finner ikke noe lignende hos noen av de øvrige 31 VM-landene, sier Jacobsson.

Trener Shin Tae-Yong la heller ikke skjul på at han har prøvd å forvirre svenskene, og hadde også en finurlig forklaring på det hele.

- Etter min mening har europeere vansker med å skille oss asiater. Det kan være en av grunnene. Vi ville forvirre svenskene, det var derfor vi gjorde det, sa han.

For ordens skyld: Sør-Koreas største profiler Heung-Min Son og Sung-Yeung Ki spiller med hendoldsvis draktnummer 7 og 16 i VM.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere