URUGUAY - SAUDI-ARABIA 1-0:

Han mottok mye kritikk under VM i 2010 og 2014, men foreløpig har Luis Suarez stukket av med positive overskrifter i VM i Russland.

Onsdag ble 31-åringen den store helten da han i sin landskamp nummer 100 for Uruguay ble matchvinner mot Saudi-Arabia.

Barcelona-spissen scoret kampens eneste mål midtveis i førsteomgangen og sendte Uruguay som nå har seks poeng på to kamper, videre til åttedelsfinalen.

- Skal han (Suarez) endelig få et VM hvor han huskes for de positive tingene, kommenterte TV 2s Kaper Wikestad da det ble klart at Uruguay gikk mot tre nye poeng i onsdagens oppgjør.

For det er nemlig ikke de positive tingene Suarez huskes fra sine to første VM-sluttspill.

I 2010 provoserte Suarez mange da han i kvartfinalen i VM mot Ghana først ble utvist etter å ha hindret Ghana-scoring ved hjelp av hånden, før han jublet hemningsløst da Ghana bommet på det påfølgende straffesparket.

I 2014 kom Suarez igjen i fokus da han i en avgjørende gruppespillkamp mot Italia beit Italias midtstopper Giorgio Chiellini i skulderen.

Fire år senere har Suarez fått en langt mer gledelig start på VM i Russland. Onsdagens avgjørende scoring sikret ikke bare Uruguay tre viktige poeng, men gjorde også Suarez historisk da han ble den første uruguayaneren til å score mål i tre forskjellige verdensmesterskap.

Uruguay tok ledelsen

Uruguay var på forhånd store favoritter til VM-kampen på Rostov Arena, og det var på ingen måte overraskende det var de lyseblå fra Sør-Amerika som startet kampen best.

Ikke mer enn tre minutter var spilt før Uruguay lagde problemer for forsvaret til Saudi-Arabia, og det var stjernespillerne på topp som markerte seg tidlig. Edinsov Cavani spilte på elegant vis ballen videre til Suarez som avsluttet på volley, men avslutningen ble blokkert.

Uruguayanerne fortsatte å legge et lite press på Saudi-Arabia i perioden som fulgte, men uten at de klarte å skape de helt store mulighetene. Det gjorde de imidlertid i det 23. minutt da de fikk hjørnespark. Ballen passerte Saudi-Arabias keeper som feilberegnet helt og endte til slutt opp hos Suarez som hadde kjempet seg fri på bakre stolpe. Barcelona-angriperen hadde ingen problemer med å sette inn 1-0 for Uruguay.

Kun et minutt senere fikk Cavani en god skuddmulighet fra cirka 15 meter, men avslutningen ble blokkert.

Sjanser til Saudi-Arabia

Saudi-Arabia fikk en katastrofal start på VM med 0-5 tap mot vertsnasjon Russland i åpningskampen, men til tross for at de også fikk problemer mot Uruguay, viste de onsdag at de i hvert fall ikke skulle gjøre det like enkelt for uruguayanerne.

Etter 25 minutter av kampen kom Hattan Sultan Bahebri til en brukbar sjanse da han fikk et godt treff på et langskudd, men Fernando Muslera fikk slått ballen over til corner.

Saudi-Arabia fortsatte å jage utligning, og etter cirka 28 minutter kom Hattan til en ny stor mulighet da han mottok et innlegg fra venstrekanten, men dessverre for Saudi-Arabia gikk avslutningen høyt over mål.

Ingen av lagene klarte å spille seg til noen ordentlige målsjanser mot slutten av omgangen og ved pause stod det fortsatt 1-0 til Uruguay.

Kjedelig 2. omgang

Festfotballen uteble til de grader i andreomgangen.

Uruguay virket å være fornøyd med å lede 1-0, mens Saudi-Arabia hadde lite å komme med etter hvilen.

Uruguayanerne var det beste laget uten å imponere nevneverdig, men gjorde jobben og er med én kamp igjen å spille i gruppespillet, allerede klare for åttedelsfinalen i VM.

Nå venter Russland i siste kamp gruppespillet - et oppgjør som avgjør hvilket av de to lagene som vinner gruppe A.