RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tysk lagleder hånet Sverige. Nå etterforskes han for korrupsjon


BLE FORBANNET: Sverige-trener Janne Andersson reagerte på tyskerne Hans Ulrich Voigt og Georg Behlau (utenfor bildet) sin feiring etter det sure VM-tapet for Tyskland i VM-gruppespillet.
BLE FORBANNET: Sverige-trener Janne Andersson reagerte på tyskerne Hans Ulrich Voigt og Georg Behlau (utenfor bildet) sin feiring etter det sure VM-tapet for Tyskland i VM-gruppespillet. Foto: Hannah Mckay (Reuters / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Saken blir ansett som svært alvorlig, ifølge tyske medier.

Det var i møtet mellom Sverige og Tyskland i VM at det brøt ut bråk mellomde to lagenes lagledere etter kampslutt.

Midtbanemannen Toni Kroos avgjorde oppgjøret med et frekt frispark langt inn i overtiden og etter de ville jubelscenene var det altså heftige diskusjoner og håndgemeng mellom trenere og stabsmedlemmer.

Sinte svensker

Bakgrunnen for reaksjonene var at de tyske laglederne Hans Ulrich Voigt og Georg Behlau løp fram og jublet foran den svenske trenerbenken.

Sverige-trener Janne Andersson var rasende på tyskerne.

- Det å håne en motstander på denne måten, hva slags jævla respekt viser det? Det er bedrøvelig å oppføre seg så usportslig, tordnet treneren.

Det hele endte med at Tysklands sportssjef, Oliver Bierhoff, måtte be svenskene om unnskyldning og tyskerne ble bøtelagt av FIFA.

De ble også sendt på tribunen av sitt eget forbund på grunn av hendelsen og måtte dermed stå over Tysklands siste gruppekamp mot Sør-Korea.

Nå har imidlertid denne historien tatt en ny vending.

- Korrupsjon

Ifølge tyske Focus er nemlig én av de to aktuelle laglederne, Behlau, nå under etterforskning for korrupsjon i hjemlandet Tyskland.

Det på grunn av sin rolle som styreformann i klubben VFR Limburg.

Bild omtaler også saken og skriver at Behlau skal, gjennom sin rolle i klubben, ha vært sentral i å renovere en av klubbens kunstgressbaner, til en kraftig redusert pris. Jobben skal ha kostet rundt 420.000 euro, mens Behlau skal kun ha tatt et honorar på 270.000 euro for jobben.

I 2011 skal samme mann også ha vært med å bygge flere mindre kunstgressbaner gratis, i bytte mot at en bank, Rainers Bank, fikk plassere navnet sitt sentralt på et torg på klubbens eiendom.

UNDER ETTERFORSKNING: Den tyske laglederen Georg Behlau mistenkes for korrupsjon.

I tillegg meldes det at 49-åringen også skal ha fått et stort antall VM-baller levert hjem til seg, for et svært redusert beløp.

- Svært alvorlig

Svenske Expressen omtaler også denne korrupsjonssaken og skriver at det tyske fotballforbundet har understreket at de ikke kjente til hendelsene.

Noen av det skal ha hendt nå nylig, men flere tilfeller også for en tid tilbake. Det tyske forbundet melder at saken skal granskes ytterligere.

Saken setter Behlaus posisjon på det tyske landslaget i fare.

Det tyske fotballforbundet anser saken som «svært alvorlig» og de kan få «arbeidsrettslige» konsekvenser, skriver tyske Bild om det hele.

VM i Russland ble som kjent et mareritt for tyskerne. Etter tapet mot Mexico i åpningskampen, ble det altså seier mot Sverige, før det tyske laget røk på et tap mot Sør-Korea og endte sist i sin gruppe.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere