RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Undersøkelse: Kun 17 prosent av kvinner er interessert i VM


GIR DE BLAFFEN I RONALDO? Kun 17 prosent av kvinnene i en undersøkelse gjort av Opinion for Unibet sier de er interessert i VM.
GIR DE BLAFFEN I RONALDO? Kun 17 prosent av kvinnene i en undersøkelse gjort av Opinion for Unibet sier de er interessert i VM. Foto: Rafael Marchante (Reuters / NTB)
Sist oppdatert:
Mens 25 prosent av kvinner sier de skal følge med på VM.

I en undersøkelse gjort av Opinion for Unibet kommer det fram at kun tre av ti er interessert i årets fotball-VM som snart starter i Russland.

Mesterskapet spilles i perioden 14. juni til 15. juli, og åpner torsdag med kampen mellom vertsnasjonen Russland og Saudi Arabia.

17 prosent

Tallene viser at 41 prosent av de spurte mennene har interesse av VM, mens kun 17 prosent av spurte kvinner har interesse for arrangementet.

Totalt sett har hele 43 prosent (i et bruttoutvalg bestående av 51 prosent menn, og 49 prosent kvinner) svart at de har «svært lite interesse» for VM. 14 prosent svarte at de har «ganske lite interesse», 14 prosent svarte «verken eller», 18 prosent svarte «ganske interessert», mens kun 11 prosent sa de var «svært interessert» i fotballmesterskapet.

Det er i aldersgruppen 18 til 34 år at flest er interessert i VM, med 32 prosent, mens aldersgruppene 35-49 år og 50-70 år begge har 28 prosent.

Oslo er det området i Norge der flest er interessert i VM med 37 prosent, mens Sørlandet (inkludert Telemark) ligger lavest med 21 prosent.

Flere skal se

Videre viser undersøkelsen at fire av ti i utvalget planlegger å se VM. Tallene viser altså at det totalt sett er flere som sier de planlegger å se VM, enn det er folk som oppgir at de er interessert i mesterskapet.

25 prosent av de spurte kvinnene har svart at de skal følge med på VM, mens 53 prosent av mennene har svart at de skal følge med.

Totalt (både menn og kvinner) er det 39 prosent som sier de skal følge med på fotball-VM.

Også her er det aldersgruppen 18 til 34 år som scorer høyest, med 43 prosent. 35-49 år ligger på 41 prosent, mens i aldersgruppen 50-70 år har 35 prosent svart at de skal følge med på VM-mesterskapet.

Også i denne kategorien leder folk fra Oslo-området an og 50 prosent derfra svarer at de skal følge med på VM, mens det er Østlandet som scorer lavest, der kun 33 prosent sier de skal følge med på VM.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere