Zlatans elleville melding til Beckham setter fyr på Internett

Den tidligere svenske landslagsspilleren: Zlatan Ibrahimovic vil inngå veddemål med David Beckham. 

Den tidligere svenske landslagsspilleren: Zlatan Ibrahimovic vil inngå veddemål med David Beckham.  Foto: Francisco Leong (AFP / NTB scanpix)

Vil ha med David Beckham på veddemål.

07.07.18 21:23

Lørdag klokken 16 møtes Sverige og England til kvartfinale i VM, en kamp som vises på NRK1. Kampen kan også følges live hos Nettavisen.

To fotballgale nasjoner er spente. Det er også Sveriges tidligere landslagsspiller og storstjerne, Zlatan Ibrahimović (36).

På Facebook retter han fredag kveld en direkte henvendelse til Englands store profil, David Beckham (42), og skriver:

«Hvis England vinner, skal jeg invitere deg på en bedre middag. Men hvis Sverige vinner, må du kjøpe det jeg måtte ønske fra IKEA. OK?»

Les også: Beckham svarte på Zlatans utfordring: - Du skal bli med på Wembley

Tar av i sosiale medier

Ved 19-tiden lørdag har innlegget over 273.000 «likes».

Ibrahimović og Beckham kjenner - og liker - hverandre godt fra tiden som profesjonelle spillere. De spilte sammen i franske Paris Saint-Germain.

Zlatan, som spilte sin siste landskamp for Sverige under EM for to år siden, har ytret i media at han gjerne skulle vært med på sommerens fotballeventyr. Nylig uttalte likevel Sveriges trenerapparat at Ibrahimović aldri har skap noen problemer for dem internt, men i stedet har støttet laget etter hver eneste kamp.

Godt mesterskap

Sverige har tatt seg videre til kvartfinalen gjennom en råsterk førsteplass i gruppespill med Tyskland, Sør-Korea og Mexico. Så danket de ut Sveits etter 1-0 -seieren i åttendedelsfinalen.

Etter åttedelsfinalen har svenskene fått kritikk for feil bruk av fotballstrømper. Det svenske forbundet har fått en bot på over en halv million norske kroner for blemmen.

Vinneren av England - Sverige møter vinneren av kampen mellom Russland og Kroatia til semifinale. I en eventuell finale venter vinneren av den andre semifinalen, hvor Belgia spiller mot Frankrike.

Semifinalene spilles 10. og 11. juli, mens selveste finalen spilles søndag 15. juli klokken 17, norsk tid.

Reklamestunt?

Nettavisen har ikke funnet noen direkte koblinger mellom Zlatan og Ikea, men Zlatan har en rekke ganger det siste halvåret promotert sponsorer gjennom såkalt skjulte reklameposter på sosiale medier.

Før VM fikk han mye oppmerksomhet da han la ut denne meldingen på sine egne kontoer: «Sjansene for at jeg spiller VM er skyhøye».

Senere avdekket Aftonbladet at uttalelsen var en del av en reklame for spillselskapet han er deleier i, derfor er det en viss fare for at dette Ikea-stuntet er i samme kategori.

Ikea: - Ikke avtalt med oss

Nettavisen har vært i kontakt med Ikea lørdag kveld. De avviser at dette er avtalt spill.

- Zlatans Ikea-stunt overfor David Beckham, er det noe han har avtalt med dere?

- Nei, det er ikke avtalt med Ikea, sier kommunikasjonsrådgiver Gudrun Lægreid til Nettavisen.

Nettavisen avventer svar på:

- Hvordan vurderer dere reklameverdien av Zlatans Ikea-stunt?

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.