*Nettavisen* Sport.

VMs merkeligste kamp

Foto: (FOTO: AP/SCANPIX)

Elfenbenskysten avsluttet sin fine VM-innsats med det som ble en uhyre spesiell kamp mot Serbia.LES: Puljeseier på lavgir

22.06.06 01:01

Se her for utviklingen i kampen fra minutt til minutt, og kampstatistikken.

ELFENBENSKYSTEN-SERBIA 3-2: Elfenbenskysten hadde imponert i VM, men etter knepne tap for Argentina og Nederland var de ute av mesterskapet allerede før onsdagens kamp mot Serbia.

Didier Drogba var utestengt, mens førstekeeper Jean-Jacques Tizie og Arsenal-stjernen Kolo Toure ble henvist til benken. Det kunne ha endt i fotballkatastrofe.

For selv om Elfenbenskysten var best i alle faser av spiller, så hadde de enkeltspillere som nær ødela alt.

Se her for spillerbørs og kampfakta.

Klikk på bildet for å forstørre.

Sirkus Elfenben
Etter ti minutter gjorde reservekeeper Boubacar Barry en hårreisende feilberegning på et fremspill av Dejan Stankovic. Keeperen satte seg helt ut av spill, og spiss Nikola Zigic kunne enkelt sette ballen i tomt bur.

Etter 20 minutter var det tid for mer sirkus i Elfenbenskystens forsvar. Midtstopper Cyrile Domoraud forsøkte å dempe en langpasning inne i eget felt. Han klarte ikke det, men dempet i stedet ballen perfekt for Sasa Ilic som kunne plassere ballen i åpent mål.

Dermed 2-0 til Serbia midtveis i 1. omgang – selv om Elfenbenskysten hadde vært best i alt.

Se her for torsdagens VM-kamper.

Ville også leke
Ti minutter før pause var imidlertid Serbia lei av at ivorianerne lekte sirkus alene. Milan Dudic tok ansvar. På et innlegg fra venstrekanten valgte han helt umotivert å bokse ballen, og det var et stort problem ved det hele. Det skjedde inne i eget felt.

Klikk på bildet for å forstørre.

Gult kort og straffe. Dudic bare gliste.

Aruna Dindane satte straffen i mål, men måtte ta den om igjen fordi en lagkamerat løp for tidlig inn i feltet bak ham. Dindane lyktes imidlertid også på andre forsøk.

I siste minutt av omgangen ville så Albert Nadj være med på moroa. Nadj kom inn som innbytter etter 16 minutter, og pådro seg raskt et gult kort. Dessverre så likte ikke dommerens hans perfekte takling i siste minutt av omgangen, og sendte ham i dusjen 29 minutter etter at han kom inn.

Han var imidlertid ikke bare uheldig. Med 29 minutters spilletid slapp han slakt på TV 2 Nettavisens spillerbørs.

I 2. omgang var det spill mot et mål, og spørsmålet var kun – hvor mange ganger ville Elfenbenskysten score. Det ble med to mål.

Først satte Dindane inn sitt andre mål med en perfekt heading. Fire minutter før slutt kom avgjørelsen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Milan Dudic, samme mann som handset ved Elfenbenskystens første straffe, handset igjen. Dermed ny straffe. Den satte innbytter Bonaventure Kalou sikkert i mål.

- Den andre straffen var veldig strengt idømt. Jeg forsøkte bare å komme meg bort fra ballen, sier Dudic.

Det var for øvrig første gang på 36 år i VM-historien at et lag snudde 0-2 til 3-2. Den gangen ledet England 2-0 mot Vest-Tyskland.

Plukket lus?
Men heller ikke 2. omgangen gikk uten spesielle episoder. En serbisk spiller latet som om han plukket noe (lus?) fra håret til en ivorianer. Spørsmålet er om Fifa ser humoren når de får se TV-bildene om igjen...

Elfenbenskysten reiser hjem fra VM allerede etter gruppespillet, men vil i motsetning til Serbia bli savnet i fortsettelsen. Se opp for landet om fire år.

Elfenbenskysten altså. Ikke Serbia.

- Elfenbenskysten var fantastiske i denne kampen. Med litt mer flaks kunne de tatt andreplassen i gruppa. De var oss overlegne. Noen avgjørelser gikk definitivt ikke vår vei, men jeg vil ikke skylde på dommeren. Jeg er bare glad vi ikke ble ydmyket, innrømmet Serbias trener, Ilija Petkovic, etterpå.

PS: Onsdagens kamp var den siste for Serbia & Montenegro som lag. Nå splittes laget, og i neste EM-kvalifisering vil Serbia stille eget lag. Montenegro er foreløpig ikke anerkjent som en egen fotballnasjon.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.