Voldsom krangel om Gashi-overgangen

Foto: Tor Richardsen (Scanpix)

Ørn Horten og Ardian Gashis investor, Morten Wivestad, langer ut mot hverandre om opptredenen i forbindelse med midtbanespillerens overgang til Vålerenga.

14.01.04 09:23

Investorens avtale med Gashi ble underkjent av Norges Fotballforbund, og Ørn Horten overtok forhandlingene med Vålerenga. De forhandlingene nærmer seg enighet, men i onsdagens utgave av lokalavisa Gjengangeren slakter investoren Ørn Hortens opptreden i saken. Og får svar på tiltale.

- Bryter med dagens Ørn-styre
- Jeg kommer aldri mer til å investere én krone i Ørn under dagens ledelse. Griskheten har tatt overhånd, sier Wivestad til Gjengangeren.

Han la ut 600.000 kroner for at Ørn i det hele tatt skulle få spilleren da også Tromsø var interessert i fjor, og vil uansett få igjen pengene sine. Wivestad krevde imidlertid 750.000 kroner for at Ørn skulle få alle rettighetene til Gashi. Det ville ikke Ørn betale. Selv om Ørn også skylder ham 50.000 kroner for at han betalte for Raymond Hofstædter året før. Penger han fortsatt ikke har fått.

- Ørn viser arroganse fra A til Å. Jeg er ikke ute etter noen takk for at jeg risikerer penger på å få spillere til klubben. Men jeg ønsker å bli behandlet rettferdig. Ørn har masser av gjeld til trenere og spillere, og opptrer nå i grådig desperasjon, fortsetter Wivestad.

- Urent spill
Ørn Horten forstår ikke kritikken, og hevder at det er umulig å forhandle med Wivestad så lenge han har brutt kontrakten med klubben. Klubben hevder også at Wivestad gjorde en avtale med Vålerenga, slik at Molde og Ørn ikke skulle få noen kroner igjen for salget. Med en overgangssum på over 600.000 kroner hadde nemlig de to klubbene rett på visse prosenter av kaka.

- Jeg fikk inntrykk at Molde var håret i suppa her. Og at det var viktig at de ble holdt på utsiden. Ørn fikk dermed heller ingen andel. Jeg fikk følelsen av at Wivestad hadde gjort en avtale med Vålerenga på siden av dette. Urent spill, sier Ørns daglige leder, Harald Røed.

Trass i uenigheten forhandler nå Ørn direkte med Vålerenga, og det er ikke mye som skiller partene. Mye tyder dermed på at Ardian Gashi kan bli VIF-spiller før avreise med landslaget til Hong Kong og Singapore.

Les mer:
TV 2 Nettavisens Vålerenga-sider

Fakta om Ardian Gashi

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag