RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Voldsomme opptøyer i VM-byen

En mann i 30-årene ble skutt og drept under opptøyer ved Rio de Janeiros velkjente Copacabana-strand tirsdag, knapt to måneder før fotball-VM åpner i byen.
En mann i 30-årene ble skutt og drept under opptøyer ved Rio de Janeiros velkjente Copacabana-strand tirsdag, knapt to måneder før fotball-VM åpner i byen. Foto: Stringer/brazil (Reuters)
En mann i 30-årene ble skutt og drept under opptøyer ved Rio de Janeiros velkjente Copacabana-strand tirsdag.

Det skjer knapt to måneder før fotball-VM åpner i byen.

Ifølge brasilianske medier ble mannen skutt i hodet og erklært død ved ankomst til sykehuset. Omstendighetene rundt skytingen er ikke kjent.

Rasende innbyggere fra slumbydelen Pavao-Pavaozinho nær Copacabana bygde tirsdag barrikader, satte fyr på bildekk og sperret to av hovedveiene til det populære turistområdet.

Slumboerne anklager militærpolitiet for å ha mishandlet og drept en 25 år gammel danser, som feilaktig skal ha blitt tatt for å være narkotikaselger.

Politiet opplyser at det er innledet gransking etter hendelsen, men hevder at den unge mannen døde av fallskader.

Helikoptre hang tirsdag over Rios populære bystrand og øyenvitner forteller om skuddveksling og eksplosjoner. Nettavisen Globo.com melder også om plyndring.

Brasiliansk politi har i forkant av VM innledet en storoffensiv mot kriminelle i de såkalte favelaene, som er hjem for millioner av fattigfolk.

Her kan du se video om opptøyene:


LES OGSÅ:


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere