RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vond velkomst for van Gaal

MATCHVINNER: Gylfi Sigurdsson scoret det avgjørende målet for Swansea.
MATCHVINNER: Gylfi Sigurdsson scoret det avgjørende målet for Swansea. Foto: Jon Super (Ap / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
«You'll be sacked in the morning», fleipet Swansea-fansen.

MANCHESTER UNITED - SWANSEA 1-2:

Louis van Gaal og Manchester United imponerte stort i sommerens treningskamper. Det fikk en del United-fans til å snakke om seriegull igjen, bare et par måneder etter at laget endte på en skuffende sjuendeplass i Premier League.

Treningskamper er imidlertid ikke det samme som ligakamper. Det er ikke engang i nærheten av å være det samme.

Det fikk Louis van Gaal en kraftig påminnelse om lørdag.

- Mitt ansvar

I sin første ligakamp som manager for Manchester United, gikk han på et meget skuffende tap for Swansea.

- Det er meget skuffende at vi har tapt vår første hjemmekamp. Vi kom ikke opp på det nivået vi kan. Det er skuffende at vi ikke klarer det i vår første hjemmekamp, ikke minst for fansen, sier Louis van Gaal ifølge BBC.

Nederlenderen mener at spillerne gjorde for mange feilvalg i første omgang, og ikke klarte å spille som et lag i andre omgang.

- Og det er mitt ansvar. Vi skapte flere sjanser enn Swansea, men det sier ingenting om resultatet. Det er målene som teller. Jeg trodde vi skulle vinne da det ble 1-1, men ettersom vi ikke klarte å spille som et lag i andre omgang, gjorde vi mange feilvalg da vi angrep.

- Spillerne mine gjorde sitt aller beste, og det sa jeg til dem i garderoben, men du må spille som et lag for å nå toppnivået ditt.

Marerittstart

Det var ikke bare van Gaal og 300-millionerskjøpet Ander Herrera som fikk debuten på Old Trafford lørdag. Store skadeproblemer i de bakre rekker ga nemlig ungguttene Tyler Blackett og Jesse Lingard deres første muligheter i United-drakta.

For sistnevntes del skulle det bli et trist første møte med Old Trafford-gresset. Bare 20 minutter inn i debuten måtte nemlig Lingard tusle skadet i garderoben etter å ha blitt taklet på akillesen.

Den vonde starten var likevel bare en forsmak på det som skulle skje ti minutter senere.

Gjestene fra Wales kom på en sjeldent god kontring og ballen endte til slutt opp hos Ki Sung-Yueng like utenfor 16-meteren.

Med venstrefoten plasserte sør-koreaneren ballen elegant nede i hjørnet forbi David De Gea. Marerittstarten var et faktum for Louis van Gaal.

MARERITTSTART: Ki Sung-yueng gir Swansea ledelsen 1-0 på Old Trafford.


Kritisk Lundekvam

Heller ikke framover var det mye som stemte for hjemmelaget de første 45 minuttene. Et par ufarlige skuddmuligheter fra distanse var beholdningen, og den besluttsomheten som kjennetegnet Louis van Gaals Nederland under Brasil-VM var umulig å få øye på.

I TV 2s Premier League-studio var Claus Lundekvam svært kritisk til Louis van Gaals inngang til kampen.

- Jeg hadde forventet et langt mer offensivt og aggressivt United, og er skuffet og overrasket over at de i flere perioder lar Swansea stå og trille ball og spille på seg selvtillit. Dette har vært langt under forventningene.

Vakkert av Rooney

Innledningsvis i andre omgang klarte Manchester United å heve seg.

Sju-åtte minutter etter hvilen slo Juan Mata en corner. Ballen ble sendt videre fra Phil Jones og endte opp rett foran målet til Lukasz Fabianski. Der sto Wayne Rooney, som kastet seg ut i et brassespark og utlignet til 1-1.

FLOTT UTLIGNING: Wayne Rooney satte inn 1-1-målet for Manchester United med et brassespark.


Manchester United fortsatte å ha intitiativet etter dette. Rooney var nær ved å komme seg til en enorm sjanse bare noen minutter senere, men ble stoppet.

Midtveis i andreomgangen sendte Rooney et frispark fra cirka 20 meter mot nærmeste kryss. Ballen traff stolpen og gikk ut, til Fabianskis store lettelse.

Rett etterpå ble debutanten Ander Herrera, som hadde en beskjeden dag på jobb, byttet ut med Marouaen Fellaini.

Så kom det andre baklengsmålet for United.

Jefferson Montero kom til innlegg, ballen havnet hos Wayne Routledge, som bommet med sitt skudd, men ballen gikk videre til lagkamerat Gylfi Sigurdsson, som satte inn 2-1.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere