RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vrakede Donovan slakter Klinsmanns taktikk

KRITISK: Landon Donovan går hardt ut mot Jürgen Klinsmann.
KRITISK: Landon Donovan går hardt ut mot Jürgen Klinsmann. Foto: Harry How (Afp)
Sist oppdatert:
- Virket ikke som vi ga det en skikkelig sjanse.

VM-vrakede Landon Donovan har vært forsiktig i sine analyser under mesterskapet i Brasil, men USAs tap i åttedelsfinalen får ham til å rette skarp kritikk mot landslagssjef Jürgen Klinsmann.

Donovan er tidenes mestscorende amerikanske landslagsspiller, men ble overraskende utelatt fra troppen som reiste til årets VM. Det fikk naturligvis mange til å spekulere i hvorvidt Donovan og Klinsmann ikke går overens.

KRITISERES: Jürgen Klinsmann vraket Landon Donovan fra VM-troppen. Nå slår Galaxy-spilleren tilbake.

- Skuffende
Underveis i VM-turneringen har Donovan fungert som ekspert i amerikansk TV, og der har han unngått å kritisere tyskeren. Etter 1-2-tapet for Belgia fikk pipen en annen lyd.

- Jeg synes det mest skuffende er at vi ikke så ut som om vi ga det en skikkelig sjanse, fra et taktisk ståsted, sier Los Angeles Galaxy-spilleren ifølge Major League Soccers (MLS) nettsted.

- Jeg tror alle guttene gjorde alt de kunne, de gjorde alt de ble bedt om, men vi virket ikke taktisk forberedt på å lykkes. Det var tøft å se, fortsetter Donovan.

- Brå endring

Tross et belgisk stormløp klarte USA å holde 0-0 etter 90 minutter av åttedelsfinalen. I ekstraomgangene ble det derimot for mye for målvakt Tim Howard og lagkameratene.

Ifølge Donovan har Klinsmann mistet den positive tilnærmingen han hadde da han tok over USA-laget i 2011.

- I VM var de satt opp på en måte som er motsatt fra de siste par årene. Laget har lyktes med å forsøke å åpne opp motstandere, sentre og angripe. Hvorfor de bestemte seg for å gjøre det annerledes i VM, får vi ikke vite. Men jeg tror guttene vil være skuffet over måten ting skjedde på, sier han. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere