RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vraker LSK – velger RBK

Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX
Sist oppdatert:
Bård Wiggen blir assistenttrener i Rosenborg.

50-åringen Bård Wiggen blir ny assistenttrener i Rosenborg de neste to årene. Han ønsker å bidra med ekstrem vinnervilje, skriver Adresseavisen.

Wiggen blir Jan Jönssons høyre hånd fra 1. januar, men først skal den tidligere København- og Köln-assistenten gjøre ferdig sitt korttidsengasjement i Lillestrøm. Kontrakten hans der går ut 18. november.

– Jeg både liker og er blitt vant til at det stilles krav. Det presset på å vinne hver eneste kamp ... Det trigger meg, sier Wiggen til Adresseavisen.

- Moderne lederstil
Wiggen var med på å vinne «The double» med Trondheim-klubben i 1988 som spiller. Etter det har han først og fremst gjort seg bemerket som Ståle Solbakkens faste assistent. Han hadde tilbud om å bli med til Wolverhampton også, men takket nei av familiære hensyn.

Nå er han klar til å bidra med kompetansen han har fra utlandet i Rosenborg.

– Jeg føler jeg har en moderne måte å lede treninger på. Så er jeg oppdratt i stramt, norsk soneforsvar, med større frihet offensivt. Jeg er nådeløs på hvordan jeg ønsker at forsvarsspillet skal se ut. Men jeg ønsker å ha noen knagger å henge angrepsspillet på også, sier han.

Nyttig erfaring
Jan Jönsson liker å ha fått Wiggen som ny assistent.

– Han kan norsk fotball godt, men har også vært i utlandet. Den erfaringen blir nyttig. I tillegg har han jo spilt i Rosenborg, sier hovedtreneren.

Kabalen for 2013 er altså allerede lagt i Rosenborg. Trond Henriksen, som er assistenttrener i dag, blir ny toppspillerutvikler i ungdomsavdelingen. Dagens spillerutvikler, Trond Nordsteien, blir Ranheim-trener. Jönsson fortsetter selvsagt med Bård Wiggen som ny assistent. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere