*Nettavisen* Sport.

Vrakgodset «Chicharito» gruser hele United

Oppsiktsvekkende målstatistikk.

09.12.15 23:33

BAYER LEVERKUSEN - BARCELONA 1-1:

Tirsdag røk Manchester United ut av Champions League og storklubben fikk mye kritikk i etterkant. Blant annet ble det trukket fram at Louis van Gaal mangler en skikkelig målsnik i sitt dyrekjøpte mannskap.

Før sesongen solgte imidlertid nederlenderen flere spisser, blant dem målkåte Javier Hernandez. Onsdag nettet mexicaneren nok gang.

Det var i hjemmemøtet med selveste Barcelona at Bayer Leverkusen-spissen utlignet til 1-1 et stykke ut i første omgang.

Scorer mer enn United
Dette var den målkåte spissens 12 mål på sine siste 11 kamper. Til sammenligning har United scoret ni mål på de siste 11 kampene.

Dessverre for tyskerne holdt ikke 1-1 til avansement denne gang. Leverkusen endte på seks poeng i gruppe E, like mange som Roma, men det var italienerne som knep en plass i åttedelsfinalen.

- Dette var dramatisk. Jeg er sjokkert over at vi ikke klarte å score et mål til. Det at BATE klarte 0-0 mot Roma gjør dette helt tragisk for vår del, sier Bayer Leverkusen-trener Roger Schmidt ifølge UEFA.com.

Hernandez kan dermed få muligheten til å senke sin tidligere arbeidsgiver i Europa League, siden begge klubber spiller der i vinter.

Barcelona vant gruppen med 14 poeng fra seks kamper.

- Dette var en positiv opplevelse for oss. Jeg ønsket å hvile en del spillere, men de som fikk sjansen viste mye bra, mot et lag som måtte vinne. Dette var en lakmustest for oss, nå venter det laget vi er heldige nok til å trekke i neste runde, sier Barcelona-trener Luis Enrique ifølge UEFA.com.

Messi-mål
Det var ikke uventet Barcelona som tok ledelsen på tysk jord. Det var heller ikke spesielt overraskende at Lionel Messi var målscorer.

20 minutter var spilt da Ivan Rakitic spilte en herlig ball fram til stjernen. Messi rundet keeper Bernd Leno og satte ballen kaldt i nettmaskene.

Gleden til katalanerne skulle imidlertid bli kortvarig.

Bare to minutter senere sørget tidligere Real Madrid-spiss Javier Hernandez for balanse i regnskapet. Hakan Calhanoglu slo inn foran mål og der var målsniken Hernandez på plass. Avslutningen var plettfri.

(artikkelen fortsetter under videoen)


Dermed gikk lagene til pause på stillingen 1-1. De to lagene hadde hver sine store sjanse som ikke endte med mål, også, ved Calhanoglu og Messi.

Store sjanser
På 1-1 var altså Leverkusen ute av Champions League, så lenge Roma ikke lå under hjemme mot BATE Borisov, og tyskerne måtte fram på banen.

Calhanoglu fikk en stor sjanse til å sende vertene foran tidlig i andre omgang, men skjøt utenfor da han var alene med keeper.

Hjemmelaget fikk også gode muligheter ved Hernandez og Karim Bellarabi, men en god Marc Andre ter Stegen og dårlig presisjon i avslutningene gjorde sitt til at ballen ikke ville inn i nettet.

Nærmere scoring kom aldri Bundesliga-klubben.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.