RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Øvrebø dømmer United

Foto: Svein Ove Ekornesvåg/Scanpix
Sist oppdatert:
Aalesund-Brann ble en generalprøve for Tom Henning Øvrebø.

Nordstrand-dommeren er nemlig tatt ut til å dømme onsdagens returkamp i kvartfinalen i mesterligaen mellom Manchester United og Roma på Old Trafford (United vant den første kampen i Roma 2-0).

- Forberedelsen til kamp er den samme på Color Line Stadion som på Old Trafford. Men det er selvfølgelig en stor ære å bli plukket ut til slike kamper, og jeg gleder meg veldig, sier Tom Henning Øvrebø i en pressemelding.

Han får med seg assistentdommerne Geir Åge Holen og Erik Ræstad. Svein Oddvar Moen blir fjerdedommer.

Ikke finaledommer
Tom Henning Øvrebø og hans team er også tatt ut til å dømme EM. Paradoksalt nok gjør det at de neppe er aktuelle for å dømme semifinaler eller finalen i mesterligaen.

- Så vidt jeg har forstått er ikke de EM-uttatte dommerne aktuelle for disse kampene, akkurat som de heller ikke har anledning til å dømme landskamper med de EM-klare lagene fram mot mesterskapet, forteller dommersjef Rune Pedersen i Norges Fotballforbund til Nettavisen.

Han hyller Øvrebøs prestasjoner:

- Står sterkt
- Tom Henning og hans team har levert fremragende prestasjoner internasjonalt i lang, lang, tid, og denne oppnevningen bare bekrefter dette. I en innledning på sesongen her hjemme hvor det har blåst litt, viser dette at norske dommere står sterkt, sier Pedersen.

Tom Henning Øvrebø «varmet opp» med lørdagens tippeligakamp mellom Aalesund og Brann. Han leverte en meget god kamp, selv om Branns Kristjan Örn Sigurdsson var uenig i begge de gule kortene som i sum ga islendingen en tidlig dusj.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere