Vurderer å klage inn Mourinho

Foto: Andres Kudacki (AP/Scanpix)

Barcelona reagerer kraftig på Jose Mourinhos uttalelser.

28.04.11 11:32

REAL MADRID - BARCELONA 0-2:

Barcelona vurderer å klage Real Madrid-trener José Mourinho inn til UEFA etter onsdagens Champions League-semifinale. Det bekrefter den katalanske storklubben på sin hjemmeside.

Barcelona reagerer kraftig på uttalelsene fra Mourinho på pressekonferansen etter kampen, der han gikk langt i å antyde at Barcelona systematisk får fordeler av dommere – og det spanske fotballforbundet.

- Ville skamme meg
- Noen ganger blir jeg kvalm av den fotballverdenen jeg må jobbe i. Returkampen blir en umulig oppgave nå. Barcelona er klare for finalen, sa Mourinho, og fortsatte:

- Ingen har muligheten mot Barcelona! Hvor kommer all makten deres fra? Å vinne på denne måten er rett og slett ekkelt.

Og han var ikke ferdig med det:

- Om jeg var Barcelona ville jeg skamme meg over måten det vant Mesterligaen på i 2009. Det var en skandale på Stamford Bridge, da dommeren ikke blåste straffe. I kveld var det skandale på Bernabeu, sa Mourinho.

Tvilsom utvisning
Det som utløste portugiserens sinne etter Barcelonas 2-0-seier onsdag kveld, var utvisningen av Pepe – som da også må kunne sies å ha vært diskutabel. Trolig var det Dani Alves' skuespillerkunster som førte til at dommeren dro fram det røde kortet.

Begge Barcelona-scoringene kom etter at Real Madrid ble redusert til ti mann.

I tumultene etterpå ble for øvrig også Mourinho vist bort fra benken og opp på tribunen. Derfra sendte han lapper ned på benken. Og det var neppe vitser Mourinho sendte fra seg ...

Dermed kan han nok vente seg en reaksjon fra UEFA helt uavhengig av hvorvidt Barcelona velger å klage ham inn.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.