RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vurderer å utestenge fan

Foto: Marit Hommedal (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Brann vurderer å utestenge supporteren som kastet kaffe på HSV-trener Huub Stevens.

BRANN – HSV 0-1:

BRANN STADION (Nettavisen): Like etter at Vincent Kompany hadde gitt Hamburger SV ledelsen mot Brann, fyrte gjestenes tilhengere opp en rekke bengalske lys på tribunen.

- Da Hamburg scoret ble det kastet seks bengalske lys ut på gresset. Dette skjer veldig fort. Vi reagerer og får kontroll på det. Det var aldri fare for liv og helse, men det er alltid kjedelig når sånne ting skjer, forklarer arrangementssjef Jan Tore Guntveit til Nettavisen.

Kastet kaffekopp
Det ble for mye for en Brann-fan på motsatt tribune. Han lot sin vrede gå utover HSV-trener Huub Stevens.

- Vedkommende kaster en kaffekopp på benken. Vi tar affære og kaster vedkommende ut, forklarer Guntveit.

Stevens kan forstå at gjestenes overdrevne feiring kan ha provosert hjemmefansen.

- Det var selvfølgelig ikke behagelig. Jeg kan forstå at det kommer en reaksjon, men det er leit at det skjer, sier han.

Kastet ut
Kampen var over like etter for Brann-tilhengeren. Han ble kjapt pekt ut av andre tilskuere og ble geleidet ut av Brann Stadion.

- Vi får høre hans forklaring. All tvil skal komme tiltalte til gode. Vi har nulltoleranse for den type oppførsel på Brann Stadion. Vi ønsker å ha et arrangement som alle kan ta del i og alle skal være stolte av, sier Guntveit.

Brann-fansen kan nå risikere at kaffebegeret han kastet gir ham en sesong med TV-titting.

- Det er klart at vi skal reagere på dette. Vi driver ikke med bøter. Vi vurderer å gi ham en utestengelse. Så får vi se om det blir for hele neste sesong, om det blir for halve neste sesong eller hvordan vi gjør det, sier Branns arrangementssjef.

Bot i vente
Verre for Brann blir HSV-fansens bengalske lys.

- De bengalske lysene er blitt tatt med i rapporten fra kampen og Uefa vil ta dette opp i sitt domsutvalg og så gir de sannsynligvis en bot. I formildende retning så sa delegaten at vi ikke har så stor erfaring og innrømmet at det er et stort problem i fotballen. Vi får håpe det ikke blir verre i neste hjemmekamp, sier Guntveit.

For i neste hjemmekamp venter kroatiske Dinamo Zagreb, med beryktede «Bad Blue Boys» som tilhengerskare.

- Men det ryktet de har på seg er nok sterkt overdrevet i 2007. De hadde en mye tøffere kultur for en del år siden. De har mange stygge episoder bak seg, men det sies at dette har roet seg. Akkurat når det gjelder bruken av bengalske lys, så virker det som om de har et veldig avslappet forhold til det, smiler mannen som sitter med ansvaret for at alt går riktig for seg på Brann Stadion.

Nå regner Brann med at det vanker en bot fra Uefa for tyskernes gledesutbrudd.

- Vi kan forvente oss en bot på mellom 20 og 30 tusen kroner, sier Guntveit.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere