*Nettavisen* Sport.

Vurderer endringer på Brann Stadion

SKIFTER UNDERLAG? Administrasjonen i Brann ønsker å skifte fra naturgress til kunstgress. Foto: Marit Hommedal (NTB scanpix)

Brann vurderer å skifte fra naturgress.

Brann går inn for å skifte fra naturgress til kunstgress. Det kom frem under et medlemsmøte på Brann Stadion mandag kveld.

Klubbadministrasjonen er tydelige på at det bør byttes underlag, og de la frem en begrunnelse med flere punkter til hvorfor det bør gjennomføres.

Ett av argumentene er at norsk toppfotball har blitt «kunstgressligaer».

I 2015 har hele ni av 16 Tippeliga-lag kunstgress på sine arenaer, noe som er en mangedobling siden 2007, beskriver klubben.

Videre argumenterer de med at kunstgress øker sjansene for sportslig suksess.

- Undersøkelser gjort av Hybercube viser at hjemmebanefordelen for kunstgresslag mot naturgresslag er mer enn dobbel så stor som for naturgresslag mot kunstgresslag. Hjemmebanefordelen er også tydelig for kunstgresslag mot naturgresslag. Statistikken viser også at det er ingen hjemmebanefordel for naturgresslag mot kunstgresslag, skriver klubben på sine hjemmesider.

Videre skal sparte kostnader være en grunn, samt at brukstiden for å spille fotball på Brann Stadion vil øke betraktelig.

Vibeke Johansen, som ble ansatt som Daglig leder i klubben mandag, forklarer innstillingen slik:

- Vi tror sjansene for at vi skal lykkes sportslig øker ved å legge kunstgress. Og det ideelle vil være å utvikle hele nymarksanlegget samtidig, slik at vi får et topp moderne anlegg med en god naturgressbane borte ved Haukelandshallen og flere kunstgressbaner for våre lag, sier hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.