*Nettavisen* Sport.

Vurderer Premier League-runde i utlandet

UTVIDER? Spillere som Raheem Sterling i Liverpool kan i framtiden komme til å spille enkelte seriekamper utenlands.

UTVIDER? Spillere som Raheem Sterling i Liverpool kan i framtiden komme til å spille enkelte seriekamper utenlands. Foto: Paul Ellis (Afp / NTB scanpix)

Liverpool møter Manchester United til ligakamp i Asia, Australia eller USA. Det kan bli en realitet om noen år.

Tanken om å flytte engelske toppseriekamper ut av Storbritannia for å øke inntektene, er igjen blitt et tema. For seks år siden ble ligasjef Richard Scudamore utsatt for hard kritikk da han foreslo at samtlige klubber i Premier League skulle spille én ekstra kamp – den såkalte 39. kampen – på utenlandsk jord.

Nå hevder samme mann at klubbene fortsatt diskuterer temaet, men at forslaget er i ferd med å få en annen form. Løsningen som nå sees på, innebærer å flytte én av de eksisterende 38 serierundene ut av landet, skriver The Times.

Ifølge den britiske storavisen skal temaet nylig ha blitt drøftet på et møte mellom styreformennene i de 20 premier League-klubbene.

Store penger

Bak ideen om å flytte kamper ut av Storbritannia ligge det naturligvis økonomiske argumenter.

De engelske toppklubbene har de siste årene gjort det til en tradisjon å legge deler av sesongforberedelsene til andre kontinenter enn det europeiske. Disse reisene har vært svært lukrative økonomisk sett.

Da Manchester United møtte Real Madrid til oppkjøringskamp i den amerikanske delstaten Michigan i sommer, var eksempelvis tribunene fylt til randen med nærmere 110.000 tilskuere.

Premier League tjener i tillegg store penger hvert år på TV-rettigheter solgt til land utenfor Europa. Den gjeldende treårige avtalen skal angivelig innbringe over 20 milliarder norske kroner, og halvparten av dette kommer fra Asia.

Uunngåelig

Når den første Premier League-kampene på utenlandsk jord spilles, er høyst usikkert. En talsmann for den engelske ligaen avviser ikke at muligheten er diskutert, men understreker samtidig at det ikke ligger noe konkret forslag på bordet i øyeblikket.

Ifølge The Times kan imidlertid den årlige Community Shield-kampen mellom forrige sesongs ligamester og FA-cupvinner bli flyttet ut av Europa som et første steg på veien.

Swanseas styreformann Huw Jenkins skal i forrige uke ha sagt følgende da han møtte klubbens supportere:

- Det kommer definitivt til å bli spilt kamper utenlands om tolv måneder eller to år. Jeg tror det er helt uunngåelig.

Ligasjef Scudamore sa det samme så sent som i august.

- Klubbene ønsket dette i 2008, og de ønsker det sannsynligvis nå også. Det kommer til å skje på et eller annet tidspunkt. Men om det skjer i min tid, hvem vet?


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.