Gå til sidens hovedinnhold

- Walcotts bidrag var «enormt»

Manager Roy Hodgson roser innbytteren Theo Walcott.

23-åringen kom på banen etter en time, i håp om at han kunne snu Englands 1-2 mot Sverige.

Og med nesten sin første berøring gjorde nettopp Arsenal-spilleren det. Fra 20 meter banket han ballen i mål og dermed sto det 2-2 i Kiev.

I det 77 minutt satte Walcott fart igjen og slo inn foran mål. Inne i feltet sto Danny Welbeck, som på magisk vis, klarte å sette ballen i mål med hælen.

En fornøyd Hodgson
Ifølge BBC var Roy Hodgson tydelig fornøyd og skrøt hemningsløst av innbytteren etter kampen.

- Theos bidrag var enorm. Han må være fornøyd med å score et så fint mål og i tillegg være involvert i vinnermålet.

På spørsmål om han tror på Walcott svarte landslagstreneren:

- Jeg tror på han. Han er en god spiller og har gode kvaliteter. Men jeg ville ha løyet om jeg sa jeg kjente spillerne så godt som dere journalister.

Videre med et poeng
Hodgson har mer enn 30 års erfaring som manager, men innrømmer at etter bare en måned i sin nye jobb, har han fortsatt mye å lære om spillerne sine.

- Dere har sett dem spille for England gjentatte ganger. Jeg har jobbet med dem i en måned og jeg lærer fortsatt hva de er gode på og finner områder for forbedring.

- Men jeg kan si jeg er veldig fornøyd med spillet til Walcott og Welbeck.

Hodgson satte på Walcott etter en time, og Arsenal-vingen utlignet fra 20 meter. Deretter serverte han Welbeck pasningen som gjorde at England gikk i teten 12 minutter før full tid.

England er nummer to i gruppe D med fire poeng og vet at et poeng mot Ukraina på tirsdag er nok til å sikre dem en plass blant de siste åtte.

- Jeg er glad for å vite at uavgjort i siste gruppespillkamp vil få oss videre.

- Målet vårt er at vi spiller slik som vi har gjort og ikke gli fra den standarden, la manageren til.

-Glad Rooney er tilbake
Hodgson bekreftet også at Wayne Rooney vil være med fra start i neste kamp. Manchester United-spissen er tilgjengelig etter å ha sonet en to-kamp suspensjon, som gjorde at han måtte stå over de to første kampene i EM.

- I kampen mot Ukraina kan en spiller som Rooney gjøre en stor forskjell og jeg er glad for at han er tilbake.

- Hvis jeg hadde utelukket han ville helvete brutt løs i garderoben. Rooney er en spiss som noen ganger faller dypt som Ashley Young gjorde i den første kampen mot Frankrike og Zlatan Ibrahimovic gjorde mot oss. Jeg skal nok sette Ashley ut på kanten når Wayne er tilbake, avslutter han.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot