Gå til sidens hovedinnhold

Wales får ikke EM-plass

Wales nådde ikke fram med sitt krav om å ta Russlands plass i fotball-EM etter at russiske Jegor Titov ble dopingtatt.

Titov avga positiv prøve på bromantan etter den målløse omspillskampen mellom landene i Moskva i november, der han var ubenyttet reserve. Han spilte da Russland vant 1-0 i returkampen i Cardiff fire dager senere.

Waliserne mener at de burde få 3-0-seier i hjemmekampen fordi Titov ikke skulle vært spilleberettiget.

– Kontroll- og disiplinærkomité har ikke funnet det godtgjort at spilleren var påvirket av et forbudt stoff under returkampen. Dessuten er det spilleren selv, og ikke laget hans, som ifølge vårt dopingreglement rammes av straff i dopingsaker, heter det i en uttalelse fra Det europeiske fotballforbundet (UEFA).

– Dette er i tråd med Verdens antidopingkode som fastslår at det ved dopingsaker i lagidretter er utøveren og ikke laget som skal straffes.

Vurderer anke
Waliserne kommer til å søke juridisk råd før de tar stilling til om avgjørelsen skal ankes. De har frist til midnatt fredag.

– Både jeg og landslagssjef Mark Hughes er svært skuffet over at UEFA ikke vil statuere et eksempel, sa det walisiske forbundets generalsekretær David Collins til Sky Sports.

Russlands fotballpresident Vjatsjeslav Koloskov sa at han er lettet.

– Vi regnet med dette utfallet, men den lange ventetiden har påvirket oss. Alle russere ble nervøse av å vente, fra framstående politikere og forretningsfolk til vanlige fotballtilhengere. Men til sist seiret sunn fornuft, sa han.

Russland kan dermed se fram til EM, der laget er i gruppe med Portugal, Spania og Hellas.

Titov er allerede utestengt i ett år og får ikke være med i EM , melder NTB-DPA.

Reklame

Black Week: De beste kuppene du gjør på Fjellsport-salget