RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Wathne tordner mot NFF: - Dobbeltmoralsk og komisk

OPPGITT: Davy Wathne er oppgitt over at Riise-saken ikke blir løst.
OPPGITT: Davy Wathne er oppgitt over at Riise-saken ikke blir løst.
Sist oppdatert:
TV 2-profilen mener NFF stiller urimelig krav til Riise.

Med kun få dager igjen til Aalesund serieåpner hjemme mot Stabæk på fredag, foregår forhandlingene om hvorvidt Norges Fotballforbund vil akseptere at AaFK signerer John Arne Riise for spill i årets Tippeliga.

At Riise-saken nå går på overtid, får TV 2-profil og fotballkjenner Davy Wathne til å reagere.

- Det er latterlig, komisk og dobbeltmoralsk, sier han til Nettavisen.

- Håpløst

Norges Fotballforbund krever nemlig tilbakevirkende kraft, og at reklamefilmene Betsson har spilt inn med Riise ikke skal sendes, for å tillate at den tidligere landslagsbacken skal få spille Tippeliga denne sesongen.

Se videoen de krangler om her

- Helt håpløst. Hvis NFF hadde vært høymoralske og anstendige selv, kunne de stilt moralske krav til sine spillere. Men når de opptrer så lurvete selv, blir det bare komisk at de skal stille så strenge krav til utøverne, tordner Wathne.

NFF balanserer for eksempel mellom å forvalte verdier om fellesskap og frivillighet, til å selge fotballrettigheter til høystbydende. Forbundet har også blitt beskyldt for å være pampete, fryse ut sine kritikere, og de er blitt kritisert for å ligge på en linje med skyhøye lønninger til toppene.

Aalesund og Riise skal allerede være enige om betingelsene, men klubben avventer klarsignal fra NFF før de kan sette penn til papir. Det har vært et ufravikelig krav at Riise sier opp avtalen som Betsson-ambassadør, fordi selskapet er i direkte konkurranse med Norsk Tipping.

Det har Riise nå gjort, men onsdag formiddag var det fortsatt ingen enighet.

- Vi fikk beskjed om at filmene ikke skulle være noe problem og har innfridd det som skulle til for at John Arne skulle få spille i Norge. Nå håper jeg partene finner en løsning i morgen, sier Mikael Mellquist i Betsson, til Nettavisen sent tirsdag kveld.

Reklamefilmene det gjelder skal etter planen vises i løpet av våren i forbindelse med sommeren EM-sluttspill.

Kommunikasjonssjef i NFF Yngve Haavik, skriver i en sms til Nettavisen av han ikke ønsker å kommentere slike karrakteristikker som Wathne kommer med.

- Det faller på sin egen urimelighet. Det dette handler om er hvilke forpliktelser norsk fotball har i forhold til den kommersielle samarbeidsavtalen med Norsk Tipping, herunder punktet om bransjeeksklusivitet, skriver Haavik i en sms til Nettavisen.

- I den forbindelse har NFF og NTF hentet inn en uavhengig ekstern juridisk betraktning i forhold til problemstillingen som nå har blitt aktualisert. Den har nå alle parter fått, det vil si Aafk, NTF og NFF, skriver Haavik videre.

AaFK-fansen håper

Supporterleder for Stormen, Bjørn M. Mikkelsen, følger nøye med på hvordan saken utvikler seg. AaFK-supporterne vil mer enn gjerne se John Arne Riise i Aalesund-drakt.

- Tirsdag trodde vi, i dag håper vi. Vi er sikker på at John Arne har masse å bidra med for Aalesund, så vi følger med på hvordan dette utvikler seg, sier Mikkelsen til Nettavisen.

Supporterlederen har forståelse for NFF og Norsk Tippings linje, og er ikke motstander at tippemonopolet, men en ting reagerer Stormen-lederen på.

- At NFF og Norsk Tipping krever tilbakevirkende kraft for reklamenefilmene som er spilt inn allerede, det har jeg ikke forståelse for, sier Mikkelsen.

Wathne tror saken vil løse seg, selv om den stadig  bremses av nye utfordringer.

- Jeg tror vi får se John Arne i Tippeligaen. Og etter min mening er han en profil som vil være en berikelse, sier Wathne.

Riise fortviler

John Arne Riise er selv svært fortvilet over at saken tar nye vendinger, og at avgjørelsen drøyer.

- Er det vits å kjempe mot systemet når de sier at alt jeg må gjøre er å terminere kontrakten og det enda ikke er nok? Hva nå? Mer kan jeg ikke gjøre, skrev Riise på sin egen Twitter-konto tirsdag.

Hans drøm er å avslutte karrieren i Aalesund, sammen med sin lillebror Bjørn Helge Riise.

Betsson uttalte til Nettavisen tirsdag at de ikke skulle legge noen hindringer for at Riise skulle få spille i Tippeligaen.

- Vi kommer til enighet, sa Mellquist da.

Nå er det likevel ett punkt som de foreløpig ikke har kommet til enighet rundt: Reklamefilmene.

- Nå blir det vanskelig. Så lenge Betsson krever at de reklamefilmene skal rulle og gå, kan ikke John Arne spille for AaFK. Det er rådet og anbefalingen vi har fått, sa Henrik Hoff, direktør i Aalesund, til VG sent tirsdag kveld.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere