RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Wembley overtar Brussels EM-kamper i 2020


WEMBLEY: Wembley stadion ble tildelt EM-sluttspillkampene som torsdag ble fratatt Brussel. Her jubler Englands Harry Kane for scoring i en landskamp på Londons storstue.
WEMBLEY: Wembley stadion ble tildelt EM-sluttspillkampene som torsdag ble fratatt Brussel. Her jubler Englands Harry Kane for scoring i en landskamp på Londons storstue. Foto: Frank Augstein (AP)
Brussel ble torsdag fratatt sine kamper i EM-sluttspillet i fotball i 2020. De fire kampene skal i stedet spilles på Wembley i London, som også er finalearena.

Brussel ble i sin tid tildelt tre gruppekamper og en åttedelsfinale i mesterskapet som i sitt 60-årsjubileum skal avvikles i 12 byer i like mange land over hele Europa.

Imidlertid ble arbeidene med den nye arenaen i Belgias hovedstad kraftig forsinket, og etter at den siste UEFA-fristen ble overskredet ble byen torsdag fratatt sine EM-kamper.

Svensk skuffelse

Sverige (Solna), Wales (Cardiff) og England (Wembley i London) hadde alle meldt seg klare til å overta Brussel-kampene. I stedet for å beholde de opprinnelige 13 spillestedene, besluttet UEFA-styret å gi kampene til London. Wembley ble allerede i 2014 utpekt som arena for semifinaler og finale i sluttspillet.

– Dette var synd. Vi ville svært gjerne ha arrangert EM-kamper på hjemmebane. Årsaken til at det ble London er først og fremst økonomisk. Wembley har plass til flere tilskuere enn Friends Arena, sier Sveriges fotballpresident Karl-Erik Nilsson i en kommentar.

UEFA-styret bestemte torsdag også at åpningskampen i sluttspillet skal spilles på Stadio Olimpico i Roma. Ved trekning ble det bestemt hvilke byer som skal avvikle kamper i samme gruppe.

Disse deler grupper

Gruppe A: Roma og Baku.

Gruppe B: Amsterdam og Bucuresti.

Gruppe C: St. Petersburg og København.

Gruppe D: London og Glasgow.

Gruppe E: Bilbao og Dublin.

Gruppe F: München og Budapest.

Hvert kvalifiserte vertsland får spille minst to gruppekamper i eget land. Det betyr for eksempel at Dersom Danmark og Russland begge kvalifiserer seg til sluttspillet, havner de sammen i gruppe C.

Øvrige land som havner i samme gruppe om begge kvalifiserer seg er Italia og Aserbajdsjan (A), Nederland og Romania (B), England og Skottland (D), Spania og Irland (E), Tyskland og Ungarn (F).

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere