RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Wenger: - De har forrådt seg selv

Foto: Getty Images/All Over Press
Sist oppdatert:
Krass kritikk mot spanjolenes «negative fotball».

Vinner spanjolene kveldens EM-finale, sørger de samtidig for å skrive seg inn i historiebøkene med gullskrift.

Aldri tidligere har et land vunnet tre EM- og VM-sluttspill på rad.

Men der Spania erobret EM- og VM-triumfene i henholdsvis 2008 og 2010 med sin bejublede spillestil, kan kveldens EM-finale vinnes med en langt mindre populær fotballopptreden.

- Blitt mer konservative
Tidligere års hyllest, har i Polen og Ukraina nemlig blitt byttet ut med tidvis piping og mishagsytringer mot den spanske spillestilen.

Skuffelsen over Spanias fremtreden har bredt seg ettersom mesterskapet har forløpt, og Arsenal-manager Arséne Wenger er foreløpig sistemann ut til å kritisere Xavi, Iniesta og Co.

- Opprinnelig brukte de all ballbesittelsen til å angripe fordi de virkelig ønsket å vinne kampen. Nå virker det som de først og fremst vil unngå å tape, skriver Wenger i sin spalte i Eurosport.

- De har blitt mer konservative, og de ønsker å ha ballen mest mulig for å ikke gi motstanderen sjansen til å score. Jeg mener at de har forrådt sin egen fotballfilosofi.

Favoritter
Til tross for at Wenger ikke har blitt imponert av denne Spania-utgaven som han har vært tidligere, ser han fortsatt på dem som favoritt når de møter Italia i Kiev.

- Jeg mener Spania er små favoritter og forventer i tillegg at de skal være bedre rustet fysisk. Italia spiller tross alt sin tredje kamp i løpet av en uke, skriver Wenger.

Uansett hvordan finalen ender, er Arséne Wenger imponert over det han sett av italienerne.

- Jeg er glad fordi jeg har fått se et fantastisk italiensk lag som har framstått på en veldig positiv måte i hver eneste kamp.

Følg EM-finalen i vårt livestudio, NALIVE.no, fra klokken 20.45.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere