RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Wenger: - Dere er rasister

Sist oppdatert:
West Ham-manageren Alan Pardew sa fredag at et Arsenal uten engelskmenn på laget, er en skam for landet.

Sent fredag kveld svarte Arsenals manager Arsene Wenger med å kalle sine kritikere for rasister.

- Vi må få bort rasismen fra fotballen og rasismen starter her, sa Wenger til nyhetsbyrået AP.

West Hams manager Alan Pardew uttalte at "jeg så en artikkel om at Arsenal nå er Englands eneste håp i Champions League, men jeg spør meg sjøl: Hvor er de engelske influensene? da jeg leste lagoppstillingen".

- Vi gjør ikke noe galt, og jeg kunne aldri ha sagt til en spiller at han ikke får spille fordi han har feil pass. Min stolthet gjør at jeg ikke velger spillere etter nasjonalitet, fortsetter Wenger.

Ny regel kan komme
Utspillet til Pardew kommer etter at Arsenal slo ut Real Madrid av Champions League onsdag, og det uten en eneste engelskmann.

- Alan Pardew ringte meg i begynnelsen av sesongen og ville låne Jeremie Aliadiere. Hadde han sjekket om han var engelskmann da? Sjølsagt ikke.

UEFA utreder i disse dager en ny regel som kan innebære at 25-mannstroppene til eupopeiske turneringer må inneholde minst fire nasjonale spillere. Det er også ventet en opptrapping av dette antallet i årene framover.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere