RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Wenger: - Dere vil få sjokk

OPPRØRT: Arsene Wenger.
OPPRØRT: Arsene Wenger. Foto: Mohd Fyrol (Afp / NTB scanpix)
Arsenals manager langer ut mot både Manchester United og spillerlønninger.

Det er ingen hemmelighet at Arsenals franske manager, Arsene Wenger, har en forkjærlighet for økonomisk måtehold. En forkjærlighet som flere i fotballsporten kanskje burde hatt. En forkjærlighet Louis van Gaal ikke ser ut til å ha.


Louis van Gaal har brukt store pengesummer som manager for Manchester United, etter bare ett år i jobben. Denne sommeren har han hentet stjerner som Bastian Schweinsteiger, Morgan Schneiderlin, Memphis Depay og Matteo Darmian.


Arsene Wenger har kun hentet inn én spiller: Petr Cech. Han var dessuten billigere enn alle van Gaal har hentet.


- Vi ønsker å kombinere vår styrkede økonomiske ressurser med tro på vår egen filosofi, noe som betyr at vi fortsatt vil utvikle og gi sjanser til unge spillere og bygge dem opp i vår egen kultur, sier Wenger ifølge Sky Sports.


- Hvis vi i tillegg kan kjøpe inn eksepsjonelle spillere, kan vi konkurrere i dag. Men dette vil ikke være grunnlaget i vår filosofi. De fleste sukessrike klubber har gjort det slik, som Barcelona eller Manchester United i gamle dager.


Wenger poengterer at United ikke har klart å produsere flere som Paul Scholes, Ryan Giggs og David Beckham.


- Uniteds suksess har gitt dem enorme finansielle ressurser og de har ikke tålmodighet til å gjøre det de gjorde før, mener Wenger.


Franskmannen irriterer seg også over at lønningene har blitt astronomiske etter flere år med stadig gunstigere TV-avtaler for Premier League.


- Dere vil få sjokk om dere ser hvor mye en gjennomsnittlig 18 år gammel fotballspiller tjener. Det hadde vært interessant å analysert grunnlønnen til Englands U18-landslag for 20 år siden, 10 år siden og i dag, og deretter gjør det om fem år med U16-laget.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere