RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Suzanne Plunkett / REUTERS

Wenger: - Det er helt riktig

Sist oppdatert:
Det kommer en avklaring på overgangsdramaene til Cesc Fabregas og Samir Nasri fredag.

Flere engelske medier melder at det snart blir en slutt på overgangssnakket rundt Arsenal-duoen Cesc Fabregas og Samir Nasri. En avklaring er ventet før helgens serierunde - trolig kommer den allerede fredag.

Arsène Wenger bekrefter overfor Arsenals offisielle nettside at Fabregas blir solgt - eller godtar å bli værende - før seriestarten.

- Det er helt riktig. Vi håper det blir avklart veldig raskt, på den ene eller andre måten, sier Wenger om Fabregas.

På spørsmål om det samme gjelder Samir Nasri, er svaret omtrent det samme.

- Det er vanskelig å snakke om mulige overganger eller ikke. Vi er i en situasjon hvor vi må ta beslutninger. Det ideelle er å ta en avgjørelse før sesongen starter, sier Wenger.

Det er ikke utenkelig at videointervjuet med Wenger ble lagt ut torsdag kveld for å gjøre fansen forberedte på en «Black Friday» i morgen.

300 + 200 millioner
Ifølge BBC skal Nasri være på vei til Manchester City i en overgang verdt om lag 200 millioner kroner.

The Independent melder at Barcelona har fått aksept for sitt bud på 270 millioner kroner, som også inneholder ytterligere 15 millioner kroner for hver av de to første ligatitlene Fabregas eventuelt vinner med Barcelona og ytterligere 15 millioner dersom han vinner Champions League der.

Den engelske avisen skriver detaljert om avtalen mellom Barcelona og Arsenal og har enten gode kilder eller et pokeransikt av dimensjoner. Utbetalingene fra Barcelona skal komme over en femårsperiode og avhenger av at han spiller et bestemt antall kamper for Barcelona.

Katalanerne sliter som kjent økonomisk og foretrekker derfor en slik struktur.

Det meste tyder uansett på at Arsène Wenger har gitt opp håpet om å overtale duoen til å bli værende på Emirates Stadium. Klubben har ifølge Dan Roan i BBC kalt inn til en tidlig pressekonferanse fredag formiddag.

Brasiliansk løsning?
Det er ikke utenkelig at Wenger vil presentere flere nyheter under denne pressekonferansen. Totalt får Arsenal inn om lag 500 millioner kroner for Nasri og Fabregas, og disse pengene skal brukes på å hente inn forsterkninger.

Franske L'Equipe skriver at Arsenal vil hente brasilianeren Jadson fra Sjakhtar Donetsk. Den britiske gratisavisen Metro melder at 27-åringen allerede skal være på plass i London for å sluttføre en overgang.

Arsenal kobles også til Juan Mata i Valencia og Eden Hazard i Lille. Ifølge Aftonbladet nevnes også spillere som Alan Dzagojev fra CSKA Moskva og Mathieu Valbuena fra Marseille.

Debuterte i februar
Jadson fyller 28 år i oktober og er 168 centimeter høy. Han debuterte for Brasils A-landslag i februar og står så langt med fire landskamper og ett mål. Han kom til Sjakhtar Donetsk for 32 millioner kroner i 2005.

Juan Mata er yngre (23) og mer berømt. Han skal også være den Wenger aller helst vil ha. Mata er en nøkkelspiller i Valencia og inne i den spanske landslagsvarmen. Han trives best som venstreving, men er svært anvendelig. Det samme kan man si om Eden Hazard, som bare er 20 år gammel, men allerede et velkjent navn for mange.

I tillegg jakter Wenger allerede på en midtstopper.

Under press
Den franske Arsenal-manageren er i alle fall under et sterkt press for tiden. Hans posisjon i klubben har i mange år vært urokkelig, men nå er det seks år siden forrige pokal ble vunnet (FA-cupen i 2005).

Hvis i tillegg kapteinen og enda en nøkkelspiller fra forrige sesong forsvinner, krever helt sikkert både styret og fansen at han handler. Både fort og stort.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere