*Nettavisen* Sport.

Wenger: - Ikke skyld på meg

Foto: Masashi Hara / Getty Images (2013 Getty Images)

Tar ikke ansvar for manglende aktivitet på overgangsmarkedet.

Mens mange klubber har vært særs aktive på overgangsfronten denne sommeren, har Arséne Wenger og Arsenal holdt seg beskjedent i bakgrunnen.

Så langt er klubbens eneste nysignering den franske 20-åringen Yaya Sanogo, som kom gratis fra Auxerre.

Den manglende transferaktiviteten har skapt bekymring blant supporterne, som krever nye spillere til det som per dags dato ser ut som en for tynn tropp.

- Vil bruke penger
Gonzalo Higuain glapp til fordel for Napoli, mens Liverpool ikke ser ut til å ha noen intensjoner om å selge Luis Suarez. Fredag valgte at på til brasilianeren Luiz Gustavo en overgang til Wolfsburg fremfor The Gunners.

Manager Arséne Wenger vil likevel ikke ta ansvar for at storfisk etter storfisk har glippet ut av hendene hans.

- Problemet er at selgende klubb noen ganger ikke ønsker å selge - uansett pris. Når det gjelder Suarez må man ta med i betraktning at Liverpool ønsker å komme til Champions League, og dermed kanskje ikke ønsker å selge til en rivaliserende klubb, sier Wenger ifølge Telegraph.

NA Live: Følg Liverpool - Stoke fra 13.45.

Han har ifølge flere kilder fått et overgangsbudsjett på mellom 70 og 100 millioner pund denne sommeren, men vil ikke ta på seg skylden for at ingenting så langt er brukt.

- Det er urettferdig at folk hevder at jeg ikke ønsker å bruke penger. Hvorfor skulle jeg ikke det? Poenget er bare at jeg forsvarer ideen om at man kan bruke penger man har, men ikke penger man ikke har, fortsetter den franske manageren, som de siste årene ikke har vært i nærheten av å bli med på resten av Premier League-rivalenes pengegalopp.

Kjøper ikke hvem som helst
Både Wenger og styreformann Ivan Gazidis gikk tidlig i sommer ut og hevdet at man hadde midler til å signere spillere i ypperste klasse, og at de ikke ville ha problemer å betjene høye lønninger.

Nå later det imidlertid til at pipen har fått en annen lyd, og Wenger er klar på at det ikke bare er enkelt å signere spillere som er bedre en de han allerede har.

- Hvis du viser meg spillere som er bedre enn de jeg har fra før, lover jeg deg at vi vil kikke på dem. Men du kan ikke si at Jack Wilshere er en fantastisk spiller, og deretter spørre hvorfor vi ikke kjøper noen som er bedre enn ham. Det er svært få virkelig talentfulle spillere der ute, men mange klubber som har mye penger å rutte med, forteller Wenger, hvis eneste signering så langt denne sommeren altså er Yaya Sanogo.

Arsenal-fansen har imidlertid ikke grunn til å gi opp håpet ennå, ettersom Wenger tidligere denne uka gikk ut og fortalte at det kom til å bli et par hektiske uker før overgangsvinduet lukkes natt til 3. september.

NA Live: Arsenal serieåpner hjemme mot Aston Villa klokka 16

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag