RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Wenger: - Jeg vil beholde ham

Foto: Michael Regan / Getty Images
Sist oppdatert:
Men Kenneth Fredheim mener van Persie MÅ ut av klubben.

De aller fleste har fått med seg at Robin van Persie ikke ønsker å forlenge sin kontrakt med Arsenal, som går ut etter kommende sesong.

Diskusjonen rundt hva som bør skje denne sommeren har derfor stormet. Bør nederlenderen forlate klubben så fort som mulig? Eller er det til Arsenals fordel å beholde van Persie ut kontraktstiden, men da la ham gå gratis neste år?

Ikke med til Asia
I et intervju på Arsenals hjemmeside, gjør i hvert fall manager Arséne Wenger det klart at han ønsker å beholde kapteinen sin.

- I mine øyne er van Persie en av verdens beste angripere, om ikke den beste, og derfor ønsker jeg at han fortsetter i klubben, sier Wenger til Arsenal.com.

- Jeg bryr meg kun om hva som er til klubbens beste, sier Wenger videre.

Wenger tok lørdag formiddag med seg 24 spillere til Asia på Arsenals oppkjøringsturné. Blant disse fantes ikke Robin van Persie. Arsenal grunngir dette med at van Persie ikke er i god nok fysisk form etter EM, men har likevel tatt med seg blant andre England-spillerne Theo Walcott og Alex Oxlade-Chamberlain, som attpåtil kom til kvartfinale i europamesterskapet. Van Persies Nederland røk som kjent ut i gruppespillet.

- Han kan ikke bli
Blant arsenalfansen er det spredte meninger rundt van Persies situasjon. Arsenal-supporter og Canal Plus-kommentator, Kenneth Fredheim, er ikke i tvil om hva konklusjonen bør bli.

- Han må ut så fort som mulig. Eventuelt må han signere en ny kontrakt, men akkurat det vil nok ikke skje, sier Fredheim til Nettavisen.

- Selv om det er vanskelig å si hvordan resten av spillergruppa vil reagere om han blir et år til, tror jeg ikke dette er noen mulig løsning. Han kan aldri få bære kapteinsbindet igjen etter det han har uttalt.

Sjelden vært bedre rustet
Selv om Fredheim på sett og vis forstår at van Persie ikke vil signere noen ny kontrakt, stiller han spørsmålstegn ved tidspunktet det hele skjer på.

- Van Persies neste kontrakt vil bli hans siste store, og det er naturlig at han leter etter både sportslige og økonomiske grunner når han skal velge klubb, sier Fredheim.

- Det at han velger å kritisere Arsenals ambisjonsnivå kan til en viss grad forsvares når styret går ut og sier at fjerdeplasser er godt nok. Men på den annen side er det flere år siden Arsenal har sett tilsynelatende så godt rustet ut før en sesong. Derfor stusser jeg over timingen.

Også Kenneth Fredheim har innsett at det finnes lite lojalitet igjen i klubbfotballen.

- Jeg synes en spiller må få lov til å forholde seg til kontrakten sin. Sentimentalitet i fotball finnes det ikke lenger mye av, avslutter Fredheim.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere