RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Wenger: - Stoke fortjente seieren

Foto: AP/Scanpix
Sist oppdatert:
Arsenal klarte ikke å demme opp for Stokes innkast.

STOKE CITY - ARSENAL 2-1:

Arsenal sliter om dagen. Onsdag rotet londonlaget bort tre poeng mot Tottenham i sluttminuttene og lørdag fikk de bank av lille Stoke. Dermed begynner Arsène Wengers menn allerede å seile akterut i kampen om gullet i Premier League.

Til tross for at gjestene styrte store deler av kampen, slet de med å få til finspillet foran mål. Hjemmelaget på sin side forsvarte seg godt, og var dødelig effektive foran mål.

Ricardo Fuller åpnet ballet allerede etter 11 minutter, mens den tidligere Brann-spilleren Seyi Olofinjana la på til 2-0 i andreomgang. Dermed hjalp det lite at Gaël Clichy reduserte på overtid.

Arsenal er dermed nede på en fjerdeplass i Premier League, med 20 poeng etter 11 kamper. Stoke er nå oppe på en tolvteplass.

- De fortjente å vinne
Arsenal-manager Arsène Wenger, som tidligere i uken var rasende etter kollapsen mot erkerival Tottenham, følte at laget rett og slett ikke hadde dagen i kampen mot Stoke.

- Vi hadde selvfølgelig en plan, og vi hadde forberedt oss godt i forkant av kampen. Men slike mål som vi får imot, er vi ikke veldig gode til å forsvare oss mot. Vi ble nådeløst straffet i dag, men vi hadde også uflaks, sier Wenger ifølge sportinglife.com.

- Stoke er et tradisjonelt engelsk lag, som kjemper hardt med mye engasjement. De fikk kampen inn i det sporte de ønsket, og alt sett under ett, fortjente de å vinne, sier franskmannen.

(saken fortsetter under bildet)

Lange innkast
Stoke har et livsfarlig angrepsvåpen i Rory Delap. 32-åringens lange innkast har gang på gang skapt trøbbel for motstanderne denne sesongen, og etter 11 minutters spill på Britannia Stadium var han nok en gang på ferde. Innkastet gikk inn foran Arsenals mål, og der sto Ricardo Fuller, som enkelt kunne heade hjemmelaget i føringen.

Til tross for at Arsenal hadde ballen mest de resterende minuttene i førsteomgangen, klarte de ikke å bryte gjennom et bunnsolid Stoke-forsvar, og gjestene kunne dermed gå til hvilen med 1-0.

I andreomgang var Delap nok engang kastevillig. Drøye kavrteret før slutt kastet han så og si rett i mål. Ballen var imildertid innom både hode til Ryan Shawcross og brystkassa til Seyi Olofinjana før den gikk inn. Sist nevnte fikk kreditert scoringen.

Van Persie utvist
Dagen ble helsvart for Arsenal da Robin van Persie fikk rødt kort like etter 2-0-scoringen. Nederlenderen dyttet til Stoke-keeper Thomas Sørensen, og dansken gikk i bakken. Om situasjonen kvalifiserte til utvisning kan diskuteres, men dommer Rob Styles var i hvert fall helt klart. Inbytteren fikk en tidlig dusj.

- Han burde ikke gjort det han gjorde, men jeg synes ikke det var et rødt kort. Utvisningen var altfor streng, sier Arsène Wenger om situasjonen.

På overtid skulle det endelig løsne for Arsenal foran mål. Cesc Fabregas slo et frispark og Gaël Clichy dundret ballen i mål via to Stoke-spillere.

Dermed ble det litt spenning de siste minuttene på Britannia Stadium, men hjemmelaget holdt unna og kunne innkassere tre viktige poeng.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere