Wenger: - Veldig frustrerende

Foto: Clive Rose / Getty / All Over Press

Arsenal-manageren roste Dimitar Berbatov og Olivier Giroud etter et høydramatisk londonderby.

11.11.12 08:07

ARSENAL - FULHAM 3-3:

Mikel Arteta misset et straffespark på overtid da Arsenal kun klarte uavgjort hjemme mot Fulham. Dimitar Berbatov ble kampens store spiller etter to og én målgivende pasning.

- Dette er veldig frustrerende. Det er vanskelig å score mål, men det må vi bare fortsette med samtidig som vi må bli bedre defensivt. Jeg synes Giroud alltid har vært farlig, og han la igjen et positivt inntrykk i dag. Han ga oss noen svar, og det er gode nyheter for oss, sa Arsène Wenger, ifølge BBC.

Som tidligere Tottenham- og Manchester United-spiller har Berbatov spilt store deler av karrieren med Arsenal som en klubb han virkelig ønsker å slå.

Det var også tydelig at bulgareren var innstilt på å gjøre livet surt for The Gunners på deres eget gress lørdag.

- Berbatov gjorde en god kamp i dag. Han har vist når han spiller hver uke at han fortsatt er en meget god spiller, konstaterte Wenger.

Trøbbel bakerst
Fulham har så langt i sesongen ikke vist samme defensive trygghet som tidligere.

Fem baklengs hadde The Cottagers fått i sekken mot Reading og Everton i kampene før møtet med byrival Arsenal.

Det ble tidlig klart at problemene ikke er løst for landslagskaptein Brede Hangeland, John Arne Riise og de øvrige i Fulhams bakre rekker. Begge de to nordmennene spilte for øvrig hele kampen.

Olivier Giroud møtte en corner fra Theo Walcott perfekt ved første stolpe.

Franskmannen styrte ballen hardt mot målet med hodet, og Mark Schwarzer kunne ikke hindre baklengsmål. Da var det spilt elleve minutter på Emirates.

Uheldig Riise
Omtrent like mange minutter tok det inntil Arsenal satte inn mål nummer to. John Arne Riise var ikke helt heldig da han forsøkte å stanse et gjennomspill.

Mikel Arteta snappet ballen, rundet Aaron Hughes og fikk lagt inn foran mål. Der kom Lukas Podolski sin tidligere Köln-lagkamerat Sacha Riether i forkjøpet.

Fra kort hold hadde tyskeren ingen problemer med å overliste Schwarzer.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: IAN KINGTON / Afp / NTB scanpix

Fulham, som sto med kun én seier på sine siste fem kamper i Premier League, så ut til å være på vei mot et nytt sikkert poengtap.

Men det var før Dimitar Berbatov presenterte seg for alvor. Spydspissen nikket først inn en corner fra Bryan Ruiz. Rundt ham sto tamme Arsenal-spillere og så oppgitt på hverandre.

Bulgarsk servitør
Fem minutter før sidebyttet var den gamle storscoreren servitør da bortelaget vartet opp med et strålende angrep. Iraneren Ashkan Dejegah fant Berbatov med en perfekt vektet pasning til høyre for Arsenals mål.

Med ballen i beina viste Fulham-spissen igjen det eminente blikket han har for spillet. Berbatov ventet med innlegget til innbytter Alex Kacaniklic var kommet seg inn i feltet, og skrudde ballen perfekt inn mot svensken.

Kacaniklic, som kom inn for en skadd Kieran Richardson halvveis i første omgang, headet inn 2-2 fra utkanten av 16-meteren. Arsenal-målvakt Vito Mannone burde muligens ha avverget, men fikk det vanskelig med å beregne riktig da avslutningen spratt i bakken foran ham.

Klønete av Arteta
Andre halvdel av kampen startet ikke like forrykende, men underholdningen var på ingen måte over i londonderbyet på Emirates.

Hjemmelaget fikk etter hvert opparbeidet seg et spillemessig overtak, men Fulham var fortsatt farlige på overganger.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Adam Davy / pa Photos / NTB scanpix

Det fikk Arsène Wengers menn smertelig erfare da Mikel Arteta mistet ballen ved egen 16-meter. Bryan Ruiz kom seg foran spanjolen, og falt lett etter at det var kontakt mellom ham og Arteta.

Dommer Phil Dowd var ikke i tvil, og dømte straffe til gjestene. Fra krittmerket var iskalde Dimitar Berbatov sikker som banken, og sørget for at 2-0 var snudd til 2-3.

Målfest
Det skulle bare gå to spilleminutter før Arsenal igjen hadde like mange mål. Olivier Giroud skjøt først i stolpen, før Theo Walcott plukket opp returen og la inn. Der var Giroud igjen og ordnet 3-3 med et nytt godt hodestøt.

I noen svært hektiske minutter kunne begge lagene faktisk scoret enda en gang, men verken Walcott eller Kacaniklic traff perfekt med sine forsøk.

Heller ikke i løpet av de gjenværende minuttene så det ut til at noen av lagene skulle få den avgjørende scoringen.

Ikke før Mikel Arteta fikk muligheten fra straffemerket på overtid av overtiden. Phil Dowd dømte et svært tvilsomt straffespark til fordel for vertene.

Heldigvis for dommeren ble avgjørelsen ikke avgjørende da Mark Schwarzer reddet straffen fra Arteta.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.